Φτιάξτε Χριστουγεννιάτικο Ζαχαρόσπιτο

Όταν ήμουν παιδί μου έχουν μείνει πολύ όμορφες αναμνήσεις από τα ζαχαρόσπιτα που φτιάχναμε μαζί με την μητέρα και τα αδέλφια μου. Έτσι αποφάσισα να μοιραστώ μαζί σας αυτή τη συνταγή ενόψει των Χριστουγέννων. Όχι μόνο θα περάσετε όμορφα φτιάχνοντας το σπιτάκι όλοι μαζί, θα το θαυμάζετε στην κουζίνα ή την τραπεζαρία σας, αλλά θα το καταναλώσετε κιόλας!

Το πρώτο βήμα είναι να προμηθευτούμε μια φόρμα ψησίματος σε σχήμα σπιτιού! Επίσης αγοράζουμε ζαχαρωτά και γλυκά από το super market που θέλουμε να βάλουμε πάνω στο ζαχαρόσπιτo μας – εδώ μπορούμε να αφήσουμε τη φαντασία μας ελεύθερη – καραμελάκια, κουφετάκια, αστεράκια κλπ. Θυμηθείτε όμως, όχι πολύ βαριά γλυκά γιατί κινδυνεύουν να ξεκολλήσουν.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι αυτά ενός απλού κέικ:
1 φλυτζάνι βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 1/2 φλυτζάνι ζάχαρη
4 αυγά
2 βανίλιες
4 φλυτζάνια αλεύρι σκληρό
1 κουταλιά baking powder
1 φλυτζάνι γάλα

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το προσθέτουμε στο μίγμα εναλλάξ με το γάλα και ρίχνουμε τις βανίλιες. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο Κελσίου για 1 ώρα.

Τα υλικά για το γλάσσο που θα βάλουμε πάνω στο σπίτι για να κολλήσουμε πάνω τα ζαχαρωτά είναι τα εξής:

600γρ. άχνη ζάχαρη
3 ασπράδια αυγών
3-4 σταγόνες λεμονιού

Τοποθετούμε όλα μαζί τα υλικά στο μίξερ με σύρμα σε χαμηλή ταχύτητα να ομογενοποιηθούν και μετά στην δυνατή για 10 λεπτά. Αφού έχουμε αφήσει το κέικ λίγο να κρυώσει, αρχίζουμε να κολλάμε πάνω του το γλάσσο. Από κει και μετά διακοσμούμε ανάλογα με την φαντασία μας.

Καλή διασκέδαση και καλές γιορτές!

Δείτε και Για γιορτές γεμάτες ενέργεια…