8 μυστικά για να μυρίζετε πάντα υπέροχα

Ξέρετε αυτή τη φίλη που πάντα μυρίζει πάντα υπέροχα ό,τι ώρα της ημέρας κι αν είναι; Λοιπόν, εκτός από την επιλογή του αρώματος, υπάρχουν κι άλλα μυστικά από πίσω…

1. Διαλέγει πιο “υποσχόμενα” αρώματα: Αυτή η φίλη λοιπόν, διαλέγει αρώματα που ξέρουν πως θα παραμείνουν. Για παράδειγμα τα φρουτώδη και εσπεριδοειδή αρώματα τείνουν να χάνονται μέσα στην ημέρα ενώ τα ξυλώδη ΄δενουν περισσότερο.

2. Φοράει… στρώσεις: Από αφροντούς έως λάδι σώματος και λοσιόν, όταν φοράει κάποιο αγαπημένο άρωμα προσπαθεί να το εφαρμόζει σε περισσότερες από μία μορφές, ώστε να δένεται με την επιδερμίδα και να διατηρείται περισσότερο.

3. Ξέρει πού το εφαρμόζει: Οι περισσότεροι συνηθίζουμε να ψεκάζουμε τους καρπούς και το λαιμό. Εκτός όμως από εκεί, τα θερμά και συνηθως καλυμμένα σημεία του σώματος διατηρούν ακόμη περισσότερο το άρωμα ενώ η ζέστη αναδεικνύει όλες τις νότες του. Δοκιμάστε σημεία όπως ο αυχένας, το στομάχι, το στήθος, πίσω από τα γόνατα και πίσω από τα αυτιά.

4. Δεν το τρίβει στο δέρμα: Προσπεράει την “ανάγκη” να το τρίψει στο δέρμα της μόλις το εφαρμόσει, ώστε να αναδειχθούν όλες οι νότες με τη σειρά που πρέπει για περισσότερο χρόνο.

5. Ξέρει και πότε να το εφαρμόσει: Η καλύτερη στιγμή είναι μετά το ντουζ, όταν το δέρμα έχει ακόμη λίγη υγρασία η οποία θα βοηθήσει να κλειδωθεί στο δέρμα η μυρωδιά. Έτσι θα έχει κιόλας απορροφηθεί μέχρι να ντυθεί, οπότε δεν θα λεκιάσει τα ρούχα ή τα κοσμήματα.

6. Διατηρεί το δέρμα της ενυδατωμένο: Το ενυδατωμένο δέρμα, δίνει τη βάση στο άρωμα ώστε να δεθεί πάνω του και να κρατήσει περισσότερο.

7. Αποθηκεύει σωστά το άρωμα: Η έκθεση στην ζέστη και στην υγρασία επηρεάζει τη δομή των καλλυντικών και φυσικά και τον αρωμάτων. Αποφεύγει λοιπόν να τα αποθηκεύει στον μπάνιο και προτιμά να το αφήνει σε ένα ξηρό και δροσερό μέρος.

8. Το ανανεώνει μέσα στην ημέρα: Το δέρμα είναι ζωντανό και αναπνέι, οπότε παρά τα παραπάνω, δεν μπορεί να κρατήσει το άρωμα για πάρα πολλές ώρες. Γι’αυτό, έχει ένα travel-size ή roll-on άρωμα μαζί της για ένα φρεσκάρισμα μέσα στη μέρα!

Δείτε και Λεμόνι… σύμμαχος ομορφιάς