Ένα βάζο γεμάτο 2016!

Θέλετε να δημιουργήσετε με τα παιδάκια σας την πρώτη χειροτεχνία για το νέο χρόνο και γιορτάστε μαζί τους την αρχή του 2016 πριν αρχίσει και πάλι το σχολείο; Φτιάξτε μαζί ένα βάζο που θα γεμίζει χαρούμενες αναμνήσεις όλο το χρόνο!

Τι θα χρειαστείτε:

Ένα μεγάλο διάφανο βάζο – Μπορεί να είναι γυάλινο ή πλαστικό, με καπάκι ή χωρίς

Υλικά χειροτεχνίας – Κόλλα, ψαλίδι, χρυσόσκονη, μπογιές για γυαλί/πλαστικό, κορδέλες κλπ.

Πολύχρωμα χαρτιά – Χαρτί αλληλογραφίας, πολύχρωμα post-it, διακοσμητικό χαρτί κλπ.

Διαδικασία:

Αφήστε το παιδάκι σας να διακοσμήσει το βάζο του με το δικό του τρόπο. Είναι κάτι που θα έχει όλο το χρόνο, οπότε πρέπει να είναι κάτι που πραγματικά του αρέσει. Μπορεί να το ζωγραφίσει, να το ντύσει με κορδέλες, να κολλήσει αυτοκόλλητα, μπορεί να γράψει με γκλίτερ 2016 επάνω και πολλά ακόμη!

Μόλις η διακόσμηση του βάζου ολοκληρωθεί δεν μένει παρά να βάλουμε αναμνήσεις! Έτσι λοιπόν, το παιδάκι μας θα πρέπει, όποτε του συμβαίνει κάτι όμορφο ή καταφέρνει κάτι που ήθελε, να το γράφει σε ένα χαρτάκι και να το βάζει στο βάζο. Μπορεί να είναι κάτι μικρό ή κάτι μεγάλο, όπως ότι πέρασε τέλεια στο πάρτι του φίλου του, ότι έβαλε γκολ στον αγώνα του σχολείου του, ότι πήρε έναν καλό βαθμό, ή ότι κατάφερε να μάθει κάτι που προσπαθούσε καιρό.

Στο τέλος του χρόνου, μπορεί να ανοίξει το βάζο του και να διαβάσει όλες τις όμορφες αναμνήσεις του 2016 και θα δει πόσα χαρούμενα πράγματα συνέβησαν μέσα στο έτος! Τι περιμένετε λοιπόν;!