Οικογενειακές γιορτές

Τα σχολεία σιγά σιγά κλείνουν και η δική μας άδεια πλησιάζει. Είναι λοιπόν ευκαιρία, να κάνουμε κάτι οικογενειακώς απολαμβάνοντας τις ημέρες των γιορτών! Βέβαια, θέλουμε να ξεφύγουμε και λίγο από τις κλασσικές μας συνήθειες, οπότε ας δούμε μερικές ιδέες για οικογενειακές δραστηριότητες στις ημέρες των γιορτών!

1. Εκδρομές: Ναι, ο χειμώνας μέχρι τώρα είναι πολύ καλός μαζί μας, αλλά θέλουμε λίγο κρύο και λίγο χιόνι για να μπούμε στο κλίμα των ημερών! Είναι λοιπόν η τέλεια ευκαιρία να πάμε σε κλασσικούς χειμερινούς προορισμούς, όπως τα Καλάβρυτα, ο Παρνασσός, το Πήλιο, τα Ζαγοροχώρια και πολλά άλλα! Αν η εκδρομή δεν είναι στις δυνατότητές μας, τότε μια βόλτα σε κάποιο παγοδρόμιο είναι εξίσου διασκεδαστική!

2. Στην κουζίνα: Τι πιο ζεστό και οικογενειακό από το να ετοιμάσουμε όλοι μαζί τα γιορτινά εδέσματα; Μελομακάρονα, κουραμπιέδες, δίπλες… Ας κάνουμε μια «σειρά παραγωγής» και φυσικά ας διασκεδάσουμε αφήνοντας τα παιδάκια μας να διακοσμήσουν με τη δική τους φαντασία τα παραδοσιακά γλυκά!

3. Χειροτεχνίες: Ακόμη κι αν έχετε ήδη στολίσει το δέντρο, τα χριστουγεννιάτικα στολίσματα δεν είναι ποτέ αρκετά όταν τα παιδάκια μας είναι οι δημιουργοί! Δημιουργήστε τις δικές σας γιρλάντες, γιορτινά κολάζ, μπάλες με «χιόνι» συμβουλευόμενοι τα δεκάδες tutorials στο διαδίκτυο.

4. Φωτογράφιση: Ξεκινήστε μια νέα οικογενειακή παράδοση! Βάλτε όλοι τα καλά σας και φωτογραφηθείτε όλοι μαζί μπροστά στο στολισμένο σας δέντρο. Θα είναι μια διασκεδαστική διαδικασία, και φανταστείτε πόσο όμορφο θα είναι να βλέπετε την οικογένειά σας να μεγαλώνει και να εξελίσσεται ανά τα χρόνια!

5. Ταινίες: Κάντε μια λίστα με κλασσικές και παιδικές επιλογές χριστουγεννιάτικων ταινιών και κανονίστε βραδιές… προβολών στο σπίτι. Το μόνο που λείπει είναι η ζεστή σοκολάτα και το ποπ-κορν!

Απολαύστε τις χαλαρές ημέρες των γιορτών αξιοποιώντας τες με τον πιο όμορφο τρόπο: Περνώντας όσο το δυνατόν περισσότερο δημιουργικό χρόνο γίνεται με τους αγαπημένους σας ανθρώπους!