Κάθε τέλος το μήνα

Η καθημερινότητα τρέχει και μαζί της τρέχουμε κι εμείς… καθημερινά! Το τέλος κάθε μήνα όμως, μας δίνει την ευκαιρία αναδιοργάνωσης και στοχοθέτησης για για τον μήνα που έρχεται. Ας δούμε 6 πράγματα που θα μας βοηθήσουν να κάνουμε κάθε επόμενο μήνα ακόμη καλύτερο!

1. Δημιουργήστε ένα πλάνο του μήνα και σημειώσεις
Αξιοποιήστε την ατζέντα/ημερολόγιο/σημειωματάριό σας και κάντε ένα γενικό πλάνο του μήνα. Σημειώστε σημαντικές ημερομηνίες, όπως γενέθλια, σχέδια, ειδικές εκδηλώσεις, εργασιακά ραντεβού.

2. Θέστε το μηνιαίο πλάνο εξόδων/εσόδων
Ρήξτε μια καλή ματιά στα οικονομικά σας και δείτε εάν μπορείτε ή πρέπει να αλλάξετε κάτι. Σημειώστε ειδικές περιπτώσεις όπως ταξίδια ή κοινωνικές εκδηλώσεις που ίσως σας βγάλουν εκτός του συνηθισμένου μηνιαίου budget.

3. Βάλτε κάποιους προσωπικούς (ρεαλιστικούς) στόχους
Δεν χρειάζεται να είναι πολλοί, ας είναι και μόνο ένας, και ούτε πολύ μεγάλοι! Γράψτε τους και επιστρέφετε σε αυτούς καταγράφοντας την πρόοδό σας μέσα στο μήνα. Έτσι μπορείτε να δείτε και το μοτίβο συνηθειών που ακολουθείτε.

4. Κάντε ένα καλό καθάρισμα και ξεκαθάρισμα στο σπίτι
Καθαρίστε ό,τι χρησιμοποιείτε στο μπάνιο, την κουζίνα και όλους τους καθημερινούς χώρους, συμπεριλαμβανομένων και των οικειακών συσκευών όπως ο φούρνος, το ψυγείο και η καφετιέρα (θα κάνει και τον πρωινό σας καφέ καλύτερο!). Επίσης, ενώ καθαρίζετε έχετε κοντά σας ένα κουτί/σακούλα ώστε να ξεφορτωθείτε ό,τι δείτε στην πορεία που δεν σας χρειάζεται, από διαφημιστικά περιοδικά που μαζεύτηκαν μέσα στο μήνα ως μια μπλούζα που βρήκατε πίσω από τον καναπέ και, προφανώς, ποτέ δε σας έλειψε!

5. Διαλέξτε ένα βιβλίο (ή κάτι αντίστοιχο)
Βρείτε το βιβλίο που θέλατε καιρό να διαβάσετε και ξεκινήστε το στην αρχή του μήνα! Αν το διάβασμα δεν είναι στα ενδιαφέροντά σας, βρείτε το χρόνο να κάνετε ένα project ή κάτι που θα σας βοηθήσει να βελτιωθείτε σε κάτι που σας αρέσει.

6. Ξεκαθαρίστε την τσάντα σας
Αποδείξεις, περιτυλίγματα, επαγγελματικές κάρτες, δείγματα καλλυντικών, ψιλά κέρματα… Μαζεύονται πολλά στην καθημερινή μας τσάντα και συχνά τα ξεχνάμε μέχρι που δεν μπορούμε να βρούμε αυτό που θέλουμε! Κάντε ένα καλό ξεκαθάρισμα και εξοπλίστε τη με όλα τα απαραίτητα!

Δείτε και Εργασιακό στρες: υπάρχει αντιμετώπιση;