Στολίστε με ασφάλεια αυτά τα Χριστούγεννα

Η περίοδος των Χριστουγέννων θα έπρεπε να αγχώνει και να τρομοκρατεί τους γονείς με μικρά παιδιά καθώς η διακόσμηση μπορεί να γίνει επικίνδυνη για εκείνα αλλά και για το σπίτι σας..

Ακολουθούν κάποιες συμβουλές για ασφαλή διακόσμηση και αποφυγή ατυχημάτων:

Χριστουγεννιάτικο Δέντρο
Καλό θα ήταν να επιλέξετε ένα ψεύτικο δέντρο για να μην υπάρχει ο κίνδυνος να μασουλήσουν μαζί με τις βελόνες και τα κουκουνάρια του. Επίσης με το ψεύτικο, αποφεύγετε αλλεργίες που μπορεί να προκαλέσει το αληθινό. Καλό επίσης θα ήταν το δέντρο να τοποθετείται σε ένα δωμάτιο ξεχωριστό που θα κλείνει με πόρτα και οι μικροί καταδρομείς να μην έχουν πρόσβαση χωρίς ενήλικο. Τέλος φροντίστε να σταθεροποιήσετε το δέντρο με κάποιο τρόπο στο δάπεδο. Παιδάκια έχουν ρίξει πολλά δέντρα κάτω κατά διαστήματα!

Χριστουγεννιάτικα φωτάκια
Καθώς εδώ η κατάσταση έχει να κάνει με ηλεκτρικό ρεύμα, το θέμα σοβαρεύει! Είτε θα βάλετε φωτάκια μόνο στα ψηλά σημεία του δέντρου ή δεν θα βάλετε καθόλου. Αν αποφασίσετε να βάλετε, προσέξτε πολύ τα σημεία που περνάνε τα καλώδια για να καταλήξουν στην πρίζα καθώς δεν πρέπει να τα φθάνουν τα παιδιά. Να προτιμάτε φωτάκια με μικρές πλαστικές λυχνίες και που δεν βγάζουν τόσο μεγάλη θερμότητα.

Χριστουγεννιάτικα στολίδια
Τα στολίδια στο δέντρο και στον χώρο, καλό θα ήταν να μην είναι γυάλινα, εύθραυστα ή αγαπημένα οικογενειακά κειμήλια. Προτιμήστε τα πάνινα και τα πλαστικά που δεν σπάνε εύκολα. Επίσης αποφύγετε τα πολύ μικρά στολίδια ή αυτά που αποτελούνται από μικρά κομμάτια διότι υπάρχει κίνδυνος κατάποσης.

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση
Αποφύγετε το ψεύτικο χιόνι σε σπρέι είτε στο δέντρο είτε στα παράθυρα καθώς κινδυνεύετε να καταλήξετε χρονιάρες μέρες στο κέντρο δηλητηριάσεων.

Χριστουγεννιάτικα φυτά
Τέλος τα χριστουγεννιάτικα φυτά θέλουν επίσης προσοχή. Η Ρoinsettia είναι ασφαλές φυτό ενώ το γκυ, ο Πυράκανθος και το αρκουδοπούρναρο είναι τοξικά και μπορεί να μας βλάψουν σοβαρά αν τα φάμε καταλάθος. Αν τα κρεμάσετε κάπου ή τα τοποθετήσετε σε βάζο προσέξτε μη πέσουν κομμάτια κάτω και τα βρουν τα παιδιά.

Απλοποιήστε τη διακόσμηση του σπιτιού σας αυτά τα Χριστούγεννα και απολαύστε όμορφες οικογενειακές στιγμές με τα παιδιά σας!

Δείτε και Γιορτές VS Πυρετός