5 έξυπνοι τρόποι για να πάρει το φάρμακό του

Μαζί με το χειμώνα έρχονται και οι ιώσεις και ο αγώνας των περισσότερων μαμάδων να πείσουν τα παιδάκια τους να πάρουν το απαραίτητο σιρόπι τη σωστή ώρα και στη σωστή δόση. Αν η μέθοδος με το «αεροπλανάκι» δε λειτουργεί πια, σας παρουσιάζουμε εναλλακτικούς και αποδεδειγμένα αποτελεσματικούς τρόπους να τα καταφέρετε!

1. Ρυθμίστε τη δόση. Σε ορισμένα φάρμακα μπορείτε να επιλέξετε τη συσκευασία που περιέχει περισσότερα μιλιγκράμ, για να μειωθούν οι δόσεις. Για παράδειγμα, αντί για δυο κουταλιές της σούπας ενός φαρμάκου των 50 μιλιγκράμ, δώστε του μια κουταλιά των 100.

2. Πείτε του την αλήθεια. Μετά τα 3 χρόνια, δεν υπάρχει λόγος να του λέτε πως το σιρόπι που θα πάρει θα είναι γευστικότατο. Εξηγήστε του πόσο αναγκαίο είναι, προκειμένου να γίνει καλά. Επίσης, αποφύγετε να του πείτε ότι πρόκειται για γλυκό, γιατί ενδέχεται να το ψάξει και να πιεί από το μπουκάλι.

3. Αφήστε το να παίξει «το γιατρό». Μαθαίνοντας το παιδάκι σας πώς να δίνει φάρμακο στο αρκουδάκι του πριν πάρει το δικό του, θα καταφέρετε να το κάνετε να εξοικειωθεί με τη διαδικασία.

4. Ζεστάνετε το φάρμακο. Όταν πρέπει να ρίξετε κολλύριο στα ματάκια του, δοκιμάστε να κρατήσετε το μπουκαλάκι ανάμεσα στα χέρια σας για 2-3 λεπτά για να αποκτήσει τη θερμοκρασία του σώματος και ρίξτε τις σταγόνες στη μέσα πλευρά του ματιού του.

5. Δώστε του λίγο πάγο. Γλείφοντας ένα κομμάτι πάγου πριν πάρει το σιρόπι του, θα μουδιάσει η γλώσσα του και δε θα έχει τόσο καλή αίσθηση της γεύσης. Έτσι, θα το καταπιεί ευκολότερα και χωρίς γκρίνια.

Πνευματικά δικαιώματα 2024 © ADELCO. Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Σχεδιασμός & Υλοποίηση: ClickMedia