6 λόγοι να επενδύσετε στη θεατρική εκπαίδευση του παιδιού σας

Η Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου στις 27 Μαρτίου έρχεται να μας υπενθυμίσει το πόσο μπορεί να ωφελήσει τα παιδιά μας η ενασχόληση με το θέατρο. Η θεατρική ομάδα του σχολείου τους είναι ένας τρόπος να γνωρίσουν την ιστορία του, να πειραματιστούν, να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και να βελτιωθούν σε πολύ περισσότερους τομείς από όσους μπορείτε να φανταστείτε. Συνεχίστε να διαβάζετε για να τους ανακαλύψετε. Θα εκπλαγείτε!

1. Βελτιώνει τη σχολική απόδοση. Πολλές έρευνες έχουν συνδέσει την ενασχόληση με το θέατρο με την καλύτερη απόδοση στα μαθήματα, την καλύτερη κατανόηση των κειμένων και την ενεργητικότερη συμμετοχή εν ώρα μαθήματος.

2. Αυξάνει την αυτοπεποίθηση. Τα παιδιά αποκτούν μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στις δυνάμεις τους στη ζωή, αλλά και στο σχολείο. Επίσης, το ανέβασμα θεατρικών παραστάσεων τα καθιστά πιο κοινωνικά, θαρραλέα και επικοινωνιακά, ενώ τους επιτρέπει να ανακαλύψουν τις δυνατότητές, τα ταλέντα και τις φιλοδοξίες τους.

3. Βοηθάει τα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες. Έρευνες αποδεικνύουν ότι τα μαθήματα θεάτρου επηρεάζουν θετικά τις επικοινωνιακές και αναγνωστικές τους δεξιότητες, ενώ ενδέχεται να βελτιώνουν και τη συμπεριφορά τους.

4. Τους ανοίγει νέους… συναισθηματικούς ορίζοντες. Το θέατρο είναι μια προσωπική εμπειρία, η οποία δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να γνωρίσουν τα συναισθήματά τους, τις ευαισθησίες τους και να αισθανθούν ελεύθερα να σκεφτούν, να συγκινηθούν και να ονειρευτούν το μέλλον τους.

5. Ταυτίζονται με τους άλλους. Ενθαρρύνοντάς τα να υποδυθούν χαρακτήρες εντελώς έξω από τους δικούς τους, αρχίζουν να αντιλαμβάνονται και να μπορούν να μπουν στη θέση άλλων ανθρώπων, αναπτύσσοντας έτσι καλύτερη κατανόηση και συναισθηματική ταύτιση.

6. Έρχονται κοντά στην τέχνη. Μέσω των θεατρικών έργων ανακαλύπτουν εναλλακτικές μορφές έκφρασης. Παράλληλα μέσω της καλλιτεχνικής παιδείας απομακρύνονται από τα στερεότυπα και το κυνήγι της τελειότητας, καταλαβαίνοντας πως δεν υπάρχει σωστό και λάθος, μαύρο και άσπρο. Έτσι, αισθάνονται μεγαλύτερη ελευθερία και εξελίσσονται.

Πνευματικά δικαιώματα 2024 © ADELCO. Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Σχεδιασμός & Υλοποίηση: ClickMedia