Γιατί τα παιδιά σας έχουν κάθε λόγο να ασχοληθούν με το χορό

Στις 29 Απριλίου γιορτάζουμε το χορό. Αν το παιδάκι σας εκφράζει τελευταία όλο και συχνότερα την επιθυμία να ξεκινήσει χορό, τότε η Παγκόσμια Ημέρα Χορού είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να το ακούσετε. Τα οφέλη για εκείνο θα είναι πολλά. Ορίστε τα σημαντικότερα από αυτά.

• Φυσικά. Πρόκειται για έντονη γυμναστική όλου του σώματος, η οποία βελτιώνει τη μυϊκή δύναμη, την ελαστικότητα, τη στάση και την κίνηση. Ο χορός μαθαίνει στο παιδί το συγχρονισμό και την ισορροπία, ενώ βελτιώνει τη φυσική του κατάσταση, την καρδιακή του υγεία και αυξάνει την αντοχή του.

• Συναισθηματικά. Συμβάλλει στη βελτίωση της πνευματικής και ψυχολογικής του υγείας. Όσο το παιδί μαθαίνει περισσότερα βήματα και κάνει καλύτερα τις ασκήσεις, τόσο μεγαλώνει η αυτοπεποίθησή του, κάτι που έχει αντίκτυπο και σε άλλους τομείς της ζωής του. Επίσης, ο χορός είναι ένας πολύ καλός τρόπος να χαλαρώσει μετά από μια πιεστική ημέρα και να χρησιμοποιήσει το περίσσευμα της ενέργειάς του δημιουργικά.

• Κοινωνικά. Μέσα στα πλαίσια των μαθημάτων το παιδί πρέπει να κοινωνικοποιηθεί, προκειμένου να ενταχθεί στην ομάδα. Έτσι, μαθαίνει τις έννοιες της ομαδικότητας, της επικοινωνίας, της εμπιστοσύνης και της συνεργασίας, ενώ συγχρόνως του δίνεται η ευκαιρία να ξεπεράσει την ντροπή και την αμηχανία που συνήθως αισθάνεται μπροστά σε κοινό.

• Εκπαιδευτικά. Ο χορός είναι ένας ευχάριστος τρόπος να εκτεθεί το παιδί σε ένα συνδυασμό κίνησης, μουσικής και ερμηνείας, ο οποίος ενισχύει τις αισθήσεις , την προσοχή, τη μνήμη και τη δυνατότητά του να μαθαίνει και να μιμείται. Ίσως πρόκειται, μάλιστα, για μια από τις πιο αποτελεσματικές μεθόδους εκμάθησης της πειθαρχίας.

Είναι φανερό, λοιπόν, πως τα οφέλη είναι πολλά και δεν αφορούν μόνο στο σώμα, αλλά και στο πνεύμα. Άραγε διστάζετε ακόμα να γράψετε το παιδάκι σας στη σχολή χορού της γειτονίας σας;

Πνευματικά δικαιώματα 2024 © ADELCO. Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Σχεδιασμός & Υλοποίηση: ClickMedia