Γιόγκα για παιδιά

Όλοι έχουμε μάθει πλέον τις υπέροχες ιδιότητες της γιόγκα για το σώμα, την υγεία και την ψυχολογία μας και όσες από εσάς την έχετε ήδη δοκιμάσει, σίγουρα μπορείτε πλέον να μιλήσετε και εκ πείρας. Η γιόγκα όμως ενδείκνυται για όλες τις ηλικίες, προσφέροντας ξεχωριστά ωφέλη σε κάθε στάδιο της ζωή μας. Τώρα λοιπόν που ανοίγουν όλο και περισσότερες σχολές που προσφέρουν μαθήματα γιόγκα και για παιδιά γιατί να μη την εισάγετε και στη δική τους ζωή; Ορίστε μερικοί από τους λόγους για να το σκεφτείτε:

1. Ευλυγισία. Η γιόγκα βελτιώνει την ευλυγισία των αρθρώσεων και την επιμήκυνση των μυών, με αποτέλεσμα να προλαμβάνει πιθανούς τραυματισμούς στην δραστήρια καθημερινότητα των παιδιών μας.

2. Μαθαίνουν καλύτερα το σώμα τους. Μπορεί πολλές μορφές αθλητισμού και άσκησης να βοηθούν στην εκγύμναση, ωστόσο η γιόγκα βοηθά να ανακαλύψουν τις ποικίλες ικανότητες του σώματός τους και να «ακούν» τις ανάγκες του. Κι όσο νωρίτερα το καταφέρουν αυτό, τόσο καλύτερα για την υπόλοιπη ζωή τους!

3. Υπομονή. Τα περισσότερα παιδιά στις μέρες μας αδυνατούν να συγκεντρώνονται σε κάτι συγκεκριμένο και να έχουν υπομονή στο σχολείο και άλλες παρόμοιες περιπτώσεις. Η γιόγκα μπορεί να καλλιεργήσει αυτά τα χαρακτηριστικά αλλά και την αυτοκυριαρχία τους.

4. Ομαδικότητα χωρίς ανταγωνισμό. Αν το παιδάκι σας είναι γενικά ντροπαλό, η γιόγκα θα βοηθήσει πολύ στην κοινωνικοποίηση αλλά και στην αυτοεκτίμησή του, καθώς διδάσκεται σε μικρές ομάδες, όπου μπορεί να γνωρίσει άλλους συνομήλικους αλλά δεν έχει κανένα στοιχείο ανταγωνισμού ή κρίσης. Αντιθέτως, είναι από τις ελάχιστες δραστηριότητες, που κάθε μικρή προσπάθεια και βελτίωση είναι σημαντική, κυρίως για το ίδιο.

Αξίζει λοιπόν να εισάγετε το παιδί σας στην πρακτική της γιόγκα. Και μην ανησυχείτε για την ηλικία, όσο μικρότερο ξεκινήσει τόσο το καλύτερο!

Όλοι έχουμε μάθει πλέον τις υπέροχες ιδιότητες της γιόγκα για το σώμα, την υγεία και την ψυχολογία μας και όσες από εσάς την έχετε ήδη δοκιμάσει, σίγουρα μπορείτε πλέον να μιλήσετε και εκ πείρας. Η γιόγκα όμως ενδείκνυται για όλες τις ηλικίες, προσφέροντας ξεχωριστά ωφέλη σε κάθε στάδιο της ζωή μας. Τώρα λοιπόν που ανοίγουν όλο και περισσότερες σχολές που προσφέρουν μαθήματα γιόγκα και για παιδιά γιατί να μη την εισάγετε και στη δική τους ζωή; Ορίστε μερικοί από τους λόγους για να το σκεφτείτε: 1. Ευλυγισία. Η γιόγκα βελτιώνει την ευλυγισία των αρθρώσεων και την επιμήκυνση των μυών, με αποτέλεσμα να προλαμβάνει πιθανούς τραυματισμούς στην δραστήρια καθημερινότητα των παιδιών μας. 2. Μαθαίνουν καλύτερα το σώμα τους. Μπορεί πολλές μορφές αθλητισμού και άσκησης να βοηθούν στην εκγύμναση, ωστόσο η γιόγκα βοηθά να ανακαλύψουν τις ποικίλες ικανότητες του σώματός τους και να «ακούν» τις ανάγκες του. Κι όσο νωρίτερα το καταφέρουν αυτό, τόσο καλύτερα για την υπόλοιπη ζωή τους! 3. Υπομονή. Τα περισσότερα παιδιά στις μέρες μας αδυνατούν να συγκεντρώνονται σε κάτι συγκεκριμένο και να έχουν υπομονή στο σχολείο και άλλες παρόμοιες περιπτώσεις. Η γιόγκα μπορεί να καλλιεργήσει αυτά τα χαρακτηριστικά αλλά και την αυτοκυριαρχία τους. 4. Ομαδικότητα χωρίς ανταγωνισμό. Αν το παιδάκι σας είναι γενικά ντροπαλό, η γιόγκα θα βοηθήσει πολύ στην κοινωνικοποίηση αλλά και στην αυτοεκτίμησή του, καθώς διδάσκεται σε μικρές ομάδες, όπου μπορεί να γνωρίσει άλλους συνομήλικους αλλά δεν έχει κανένα στοιχείο ανταγωνισμού ή κρίσης. Αντιθέτως, είναι από τις ελάχιστες δραστηριότητες, που κάθε μικρή προσπάθεια και βελτίωση είναι σημαντική, κυρίως για το ίδιο. Αξίζει λοιπόν να εισάγετε το παιδί σας στην πρακτική της γιόγκα. Και μην ανησυχείτε για την ηλικία, όσο μικρότερο ξεκινήσει τόσο το καλύτερο!

Πνευματικά δικαιώματα 2024 © ADELCO. Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Σχεδιασμός & Υλοποίηση: ClickMedia