Παιδί και εποχιακές αλλεργίες

Η άνοιξη είναι αγαπημένη εποχή! Μεγαλώνει η μέρα, ανοίγει ο καιρός (όχι πως χάλασε και ιδιαίτερα φέτος) και πρασινίζει η φύση! Όμως αυτό το τελευταίο, έρχεται για πολλούς με άσχημο παρελκόμενο, τις εποχιακές αλλεργίες. Για τα παιδάκια μας μάλιστα, αυτό είναι ακόμη πιο «βασανιστικό» αφού μεγάλο μέρος της μέρας τους το περνούν έξω με φίλους, για τις διάφορες δραστηριότητές τους, ενώ παράλληλα δεν μπορούν να λαμβάνουν τις ίδιες φαρμακευτικές αγωγές με τους ενηλίκους. Ας δούμε λοιπόν μερικές συμβουλές για την αντιμετώπιση των αλλεργιών για την διευκόλυνση των μικρών μας:

1. Αρχικά, καλό θα ήταν να συμβουλευτείτε κάποιον ειδικό, ειδικά κάνοντας μια σχετική διάγνωση για αλλεργίες. Έτσι θα γνωρίζετε καλύτερα τί πρέπει να αποφύγετε, πώς να προστατεύσετε το παιδί σας και θα γνωρίζετε ποιες είναι οι σωστές σχετικές αγωγές.

2. Βραδινό μπάνιο/ντους: Εκτός ότι χαλαρώνει τα παιδιά πριν τον ύπνο, βγάζοντας όλους τους αλλεργιογόνους παράγοντες, όπως τη γύρη, από δέρμα και τα μαλλιά τους θα τους βοηθήσει να κοιμηθούν καλύτερα.

3. Ελέγξτε τη διατροφή του: Καταρχάς είναι βασικό να είναι πάντα καλά ενυδατωμένο. Επίσης, τροφές όπως τα γαλακτοκομικά προϊόντα και η ζάχαρη, επιβαρύνουν τα συμπτώματα των αλλεργιών. Μικρές αλλαγές στην διατροφή, μπορούν να βελτιώσουν σε σημαντικό βαθμό την καθημερινότητα που παιδιού μας αυτή την εποχή. Συμβουλευτείτε και το γιατρό σας!

4. Κλείστε τα παράθυρα: Ναι, είναι κρίμα, με τόσο καλό καιρό να μην μπορείτε να έχετε ανοιχτά παράθυρα στο σπίτι και στο αυτοκίνητο, ωστόσο, αυτό το ευχάριστο αεράκι φέρνει μαζί του όλους αυτούς τους αλλεργιογόνους παράγοντες που προσπαθείτε να αποφύγετε!

5. Καθαρισμός: Αυτή την εποχή το σπίτι και τα ρούχα μας (που παρεμπιπτόντως πρέπει να στεγνώνουμε σε εσωτερικό χώρο, αφού η γύρη κολλάει στα υγρά υφάσματα) μας πρέπει να είναι έξτρα καθαρό, περιορίζοντας έτσι τις εξάρσεις.

6. Οργανώστε αναλόγως τις δραστηριότητές σας: Τα περισσότερα αλλεργιογόνα εμφανίζονται νωρίς τις πρωινές ώρες. Φροντίστε λοιπόν, οι περισσότερες εξωτερικές δραστηριότητες των παιδιών σας να είναι απογευματινές!

Πνευματικά δικαιώματα 2024 © ADELCO. Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Σχεδιασμός & Υλοποίηση: ClickMedia