Πώς να επιλέξετε κατασκήνωση για το παιδί σας: 10 ερωτήσεις

Το τέλος της σχολικής χρονιάς πλησιάζει και έχουμε ήδη αρχίσει να εξετάζουμε τις επιλογές μας για την κατασκήνωση των μικρών μας! Είτε είναι η πρώτη φορά που πηγαίνει φέτος, είτε θέλει να δοκιμάσει κάτι διαφορετικό, παρακάτω θα δείτε τις 10 ερωτήσεις που πρέπει να ρωτήσετε και να διερωτηθείτε, για να κάνετε την καταλληλότερη επιλογή για το παιδάκι σας!

1. Ποια είναι η φιλοσοφία της συγκεκριμένης κατασκήνωσης; Συμφωνείτε με τη φιλοσοφία της εν λόγω κατασκήνωσης; Ταιριάζει στα ενδιαφέροντα και το χαρακτήρα του παιδιού σας; Μπορεί για παράδειγμα να έχει σαν επίκεντρο τον αθλητισμό, την εκπαίδευση, τη φύση!

2. Με ποια κριτήρια προσλαμβάνεται και πώς εκπαιδεύεται το προσωπικό της κατασκήνωσης; Πρέπει να έχουν συγκεκριμένα προσόντα όπως η γνώση των πρώτων βοηθειών; Έχουν απαραίτητη εμπειρία για τη διαχείριση των παιδιών;

3. Ποια είναι τα ποσοστά επιστροφής; Πόσοι ομαδάρχες και πόσα από τα παιδιά επιστρέφουν κάθε χρόνο; Εάν επιστρέφει ένα ποσοστό 40-50% του προσωπικού και περίπου 50% των κατασκηνωτών είναι πολύ καλό σημάδι!

4. Ποια είναι η αναλογία ομαδαρχών-κατασκηνωτών; Οι γενικές οδηγίες είναι 1 προς 7 παιδιά για ηλικίες 7-8, 1 προς 8 για ηλικίες 9-14 και 1-10 για ηλικίες 15-18. Αν η αναλογία είναι ακόμη μικρότερη και υπάρχουν περισσότεροι ομαδάρχες είναι προφανώς καλύτερο!

5. Τι ηλικίας είναι οι ομαδάρχες; Είναι γενικά καλό τουλάχιστον 80% του προσωπικού και των ομαδαρχών να είναι άνω των 18 χρονών και να είναι όλοι άνω των 16 και τουλάχιστον 2 χρόνια μεγαλύτεροι από τους κατασκηνωτές της σκηνής τους.

6. Τι ιατρικό προσωπικό υπάρχει στην κατασκήνωση και τι ιατρικές εγκαταστάσεις υπάρχουν κοντά; Θα πρέπει να έχει κάθε κατασκήνωση καθημερινά κάποιο νοσοκόμο ή ιατρό που να καλύπτουν τη βασική ιατρική περίθαλψη και πρόσβαση σε κάποιο κοντινό ιατρείο. Εάν το παιδί σας έχει και κάποιες διαφορετικές ανάγκες, αν για παράδειγμα είναι διαβητικό, έχει αλλεργίες ή παίρνει κάποια φαρμακευτική αγωγή, θα πρέπει το προσωπικό να μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες του.

7. Ποιοι είναι οι κανονισμοί σχετικά με την πειθαρχία των παιδιών και πώς αντιμετωπίζονται πιθανά θέματα μεταξύ των κατασκηνωτών; Ελέγξτε τους κανονισμούς της κατασκήνωσης και βεβαιωθείτε πως οι τρόποι πειθάρχησης των παιδιών συμφωνούν με τους τρόπους που ακολουθείτε κι εσείς ως γονέας.

8. Τι περιέχει το τυπικό πρόγραμμα της ημέρας; Αυτό θα βοηθήσει για να δείτε εάν οι δραστηριότητες και η ποσότητα των δραστηριοτήτων που παρέχονται είναι κατάλληλα για το παιδί σας. Μπορείτε επίσης να ρωτήσετε εάν και πόση ελευθερία έχει το παιδί στην επιλογή των δραστηριοτήτων που θα παρακολουθεί καθημερινά.

9. Θα χρειαστεί η μεταφορά των παιδιών με κάποιο όχημα; Πολλές κατασκηνώσεις μεταφέρουν τα παιδιά στο πλαίσιο μονοήμερων εκδρομών. Θα πρέπει λοιπόν να γνωρίζετε τι όχημα χρησιμοποιείται και αν περνάει από τους απαραίτητους ελέγχους συχνά καθώς και ποιος το οδηγεί και αν έχει την ανάλογη άδεια.

10. Ζητήστε παραπομπές Εάν γίνεται, ζητήστε στοιχεία των γονέων από παιδιά που έχουν πάει στην εν λόγω κατασκήνωση, ώστε να μπορέσετε να συζητήσετε μαζί τους σχετικά και να έχετε μια πιο πλήρη εικόνα για την καθημερινότητα των παιδιών και την εμπειρία που είχαν.

Πνευματικά δικαιώματα 2024 © ADELCO. Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Σχεδιασμός & Υλοποίηση: ClickMedia