Απλές συνήθειες που θα κρατήσουν μακριά τις ημικρανίες

Υποφέρετε από ημικρανίες και ψάχνετε απεγνωσμένα τρόπο να απαλλαγείτε από αυτές; Η λύση δε βρίσκεται πάντα στα φάρμακα ή τις πολύπλοκες και χρονοβόρες θεραπείες. Αρκεί να εντάξετε στην καθημερινότητά σας κάποιες απλές συνήθειες και να πείτε αντίο σε κάποιες άλλες.

1. Συχνά γεύματα. Όταν το στομάχι σας μένει άδειο για πολλές ώρες, τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα πέφτουν, προκαλώντας ημικρανίες. Φροντίστε, λοιπόν, να έχετε πάντα στην τσάντα σας ένα υγιεινό σνακ, όπως μια χούφτα ξηρών καρπών, αποξηραμένα φρούτα ή μια μπανάνα. Επίσης, σημαντικό είναι να πίνετε αρκετό νερό.

2. Αερόβια άσκηση. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, άτομα που υπέφεραν από χρόνιες ημικρανίες και έκαναν ποδήλατο τρεις φορές την εβδομάδα, παρατήρησαν μείωση στη συχνότητα και την ένταση τους μετά από τρεις μήνες. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε άλλα είδη αερόβιας άσκησης, σαν τη Zumba ή το τρέξιμο. Ωστόσο, μη φτάνετε το σώμα σας στα όριά του, καθώς η πολύωρη και επίπονη άσκηση μπορεί να έχει τα αντίθετα αποτελέσματα.

3. Καλή σεξουαλική ζωή. Εκτός του ότι μειώνει το στρες, μπορεί να μειώσει και τους πονοκεφάλους, λόγω της απελευθέρωσης ενδορφινών που αποτελούν φυσικό χαλαρωτικό.

4. Σταθεροί ρυθμοί. Το έντονο άγχος μπορεί να οδηγήσει σε ημικρανίες, αν και συχνά δεν ευθύνεται μόνο αυτό. Η έξοδος από μια στρεσογόνα περίοδο ρίχνει απότομα τα επίπεδα της κορτιζόλης, κάτι που προκαλεί πονοκεφάλους. Αν δεν μπορείτε να έχετε ένα χαλαρό τρόπο ζωής, τουλάχιστον προσπαθήστε να κρατάτε σταθερούς ρυθμούς στην καθημερινότητά σας, για να αποφεύγετε τις απότομες αυξομειώσεις της κορτιζόλης.

Πνευματικά δικαιώματα 2024 © ADELCO. Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Σχεδιασμός & Υλοποίηση: ClickMedia