5 τρόποι να περιορίσετε την όρεξή σας

Όταν πασχίζετε με νύχια και με δόντια να αδυνατίσετε το πρώτο πράγμα που σίγουρα σας στέκεται εμπόδιο είναι το στομάχι σας που διαμαρτύρεται. Εν αγνοία σας, κάποιες από τις καθημερινές σας συνήθειες σας ανοίγουν ακόμα περισσότερο την όρεξη. Εμείς τις εντοπίσαμε και σας τις παρουσιάζουμε. Εσείς δεν έχετε παρά να τις βγάλετε από τη ζωή σας!

1. Αδιαφορείτε για το πρωινό; Ακόμα και αν δεν πεινάτε το πρωί, ένα καλό πρωινό θα καθυστερήσει αρκετά την επιθυμία σας για περιττά τσιμπολογήματα μέσα στην ημέρα.

2. Ενδίδετε στους γλυκούς πειρασμούς χωρίς όριο; Αν λιγουρεύεστε κάτι γλυκό, μάθετε πως η ικανοποίησή σας δεν είναι ανάλογη της ποσότητας που καταναλώνετε. Διευκολύνετε τον εαυτό σας, απολαμβάνοντας ένα μικρό κομματάκι. Ύστερα, περιμένετε 15 λεπτά και η επιθυμία σας για παραπάνω θα κάνει φτερά!

3. Δε συνοδεύετε τις αγαπημένες σας θερμιδοβόμβες με κάτι υγιεινό; Η αλήθεια είναι πως μπορείτε να κορέσετε την πείνα σας, επιλέγοντας να βάλετε στο πιάτο σας ό,τι επιθυμείτε σε μικρή, όμως, ποσότητα και με τη συνοδεία υγιεινών τροφών. Με τις τελευταίες καλό θα ήταν να είστε πιο γενναιόδωρες.

4. Περιβάλλεστε από γευστικούς πειρασμούς; Είναι δεδομένο πως αν δε βλέπετε κάτι, το επιθυμείτε σίγουρα λιγότερο. Γι’ αυτό σταματήστε να γεμίζετε τα ράφια σας με οτιδήποτε ξέρετε ότι θα γκρεμίσει τις προσπάθειές σας.

5. Βρίσκεστε σε διαρκή δίαιτα; Έχει παρατηρηθεί πως όσοι βρίσκονται σε δίαιτα έχουν πιο έντονες λιγούρες από όσους απλά κάνουν μια ισορροπημένη διατροφή. Επιτρέψτε στον εαυτό σας κάποια μικρά γλυκά παραστρατήματα. Είναι αυτά που θα αποδυναμώσουν τελικά τη λιγούρα σας.

Πνευματικά δικαιώματα 2024 © ADELCO. Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Σχεδιασμός & Υλοποίηση: ClickMedia