Ποιές είναι οι ασπίδες προστασίες σας κατά του καρκίνου;

Και όμως, μπορούμε να προλάβουμε περισσότερα από τα μισά είδη καρκίνου. Αυτό οφείλουμε να σκεφτόμαστε με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Καρκίνου. Αν αναρωτιέστε πώς, τότε απλά διαβάστε τη λίστα που ακολουθεί, χωρίς να ξεχνάτε τη σημασία της άσκησης στη ζωή σας.

1. Περισσότερη βιταμίνη D. Πάνω από 3000 έρευνες έχουν βγάλει το συμπέρασμα ότι όσο υψηλότερα είναι τα ποσοστά της συγκεκριμένης βιταμίνης, τόσο μικρότερος είναι ο κίνδυνος προσβολής από πολλούς τύπους καρκίνου. Φροντίστε, λοιπόν, την επόμενη φορά που θα κάνετε εξετάσεις αίματος να ελέγξετε τα ποσοστά της και να πάρετε τα ανάλογα μέτρα.

2. Μακριά από τη βισφενόλη Α. Βρίσκεται συνήθως στην εσωτερική επικάλυψη των κονσερβοποιημένων φαγητών και των πλαστικών μπουκαλιών. Γι’ αυτό διαβάστε προσεκτικά τις ετικέτες τους, έτσι ώστε να βεβαιωθείτε ότι δεν περιέχουν το επικίνδυνο αυτό χημικό.

3. Κατανάλωση τροφών που προέρχονται από φυτά. Φρούτα, λαχανικά, φασόλια και προϊόντα ολικής άλεσης είναι εξαιρετικά πλούσια σε αντιοξειδωτικά, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη του καρκίνου. Ιδανικά, καλό θα ήταν τα γεύματά σας να αποτελούνται κατά 2/3 από τα παραπάνω και κατά 1/3 από άπαχη πρωτεΐνη, όπως γαλοπούλα, κοτόπουλο ή ψάρι. Κάτι τέτοιο, βέβαια, δε σημαίνει πως το κόκκινο κρέας είναι απαγορευτικό. Απλά δε θα πρέπει να το καταναλώνετε πάνω από μια φορά την εβδομάδα.

4. Ναι στην ντομάτα. Είτε επιλέξετε το δροσερό ντοματοχυμό, είτε τη πεντανόστιμη σάλτσα ντομάτας, να ξέρετε πως θωρακίζετε σημαντικά τον οργανισμό σας. Να θυμάστε ότι τα αντιοξειδωτικά της είναι πολύ πιο ισχυρά όταν η ντομάτα είναι μαγειρεμένη.

5. … και στα λαχανικά. Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται το μπρόκολο, το λάχανο, το σπανάκι, το μαρούλι και λοιπά φυλλώδη λαχανικά. Φροντίστε να τα προσθέτετε καθημερινά στη σαλάτα σας, μη διστάζοντας να πειραματίζεστε στους συνδυασμούς. Θα λατρέψετε εύκολα την υγιεινή διατροφή χωρίς να στερηθείτε τη νοστιμιά και τις φρέσκιες μυρωδιές. Η φύση είναι με το μέρος σας!

Πνευματικά δικαιώματα 2024 © ADELCO. Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Σχεδιασμός & Υλοποίηση: ClickMedia