Πότε η δίαιτα μπορεί να οδηγήσει σε κατάθλιψη;

Η διατροφή επηρεάζει άμεσα όχι μόνο τη σωματική, αλλά και την ψυχική σας κατάσταση. Μια νέα έρευνα έρχεται να συνδέσει τις ακατάλληλες και ανθυγιεινές δίαιτες με την εμφάνιση κατάθλιψης. Όσο υπερβολικό και αν ακούγεται αυτό, κρούει για άλλη μια φορά τον κώδωνα του κινδύνου όσον αφορά στις δίαιτες που γίνονται επιπόλαια. Γιατί άραγε η διατροφή επηρεάζει τόσο πολύ την ψυχολογία;

Όταν ακολουθείτε εξαντλητικές δίαιτες, το σώμα σας στερείται βασικών θρεπτικών συστατικών, κάτι που αντιλαμβάνεται ως πιθανή ασθένεια και απελευθερώνει ένα είδος πρωτεϊνών, τις κυτοκίνες, για να αντιμετωπίσει τους υποτιθέμενους εισβολείς. Όπως ακριβώς, λοιπόν, τα χρόνια προβλήματα υγείας μπορούν να οδηγήσουν τον ασθενή σε κατάθλιψη, λόγω των συσσωρευμένων αρνητικών σκέψεων που κάνει, έτσι και το άτομο που κάνει αυστηρή δίαιτα αναπτύσσει μια συμπεριφορά αρρώστου που δε διαφέρει πολύ από την κατάθλιψη.

Τέλος, είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο πως όσοι ακολουθούν σχεδόν αποκλειστικά Μεσογειακή δίαιτα έχουν τις μισές πιθανότητες να εμφανίσουν κατάθλιψη σε σχέση με αυτούς που επιλέγουν πιο ανθυγιεινές τροφές. Φερθείτε, λοιπόν, στον εαυτό σας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και μη στερείστε γευστικές εμπειρίες που μπορούν να ικανοποιήσουν τον ουρανίσκο, αλλά και την ψυχή σας.

Πνευματικά δικαιώματα 2024 © ADELCO. Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Σχεδιασμός & Υλοποίηση: ClickMedia