Τελικά πόσο κακό είναι να κοιμάστε μακιγιαρισμένη;

Ξέρουμε όλες πόσο δύσκολο μας φαίνεται να αφαιρούμε το μακιγιάζ μετά από μια μεγάλη νυχτερινή έξοδο. Ίσως, όμως, να χρειαστεί να το προσπαθήσετε, όταν μάθετε τί ακριβώς μπορεί να προκαλέσει στο δέρμα σας η αμέλεια αυτή.

Οι δερματολόγοι υποστηρίζουν ότι το να κοιμάστε μακιγιαρισμένη συχνά μπορεί να αποδειχθεί ιδιαιτέρως επιβλαβής συνήθεια για την υγεία της επιδερμίδας σας. Το γιατί βρίσκεται στο γεγονός ότι το δέρμα αναδομείται τη νύχτα, ενώ εσείς κοιμάστε. Το μακιγιάζ, όμως, κλείνει τους πόρους και δεν επιτρέπει στο δέρμα να αναπνεύσει. Εν ολίγοις, η αναδόμησή του πάει περίπατο… Κάτι τέτοιο, μπορεί να οδηγήσει σε διχρωμίες, ξηρότητα, κοκκινίλες, ακμή, ακόμα και πιο βαθιές ρυτίδες. Και η λίστα των επιπτώσεων δεν τελειώνει εδώ. Το μακιγιάζ κατά τη διάρκεια του ύπνου αυξάνει την έκθεσή σας στις ελεύθερες χημικές ρίζες που έχουν συγκεντρωθεί στο πρόσωπό σας μέσα στην ημέρα, οδηγώντας σε κατάρρευση του κολλαγόνου και σε πρόωρη γήρανση της επιδερμίδας.

Αν θεωρείτε πως το να αφήνετε μόνο τη μάσκαρά σας όσο κοιμάστε δεν πρόκειται να έχει συνέπειες, μάθετε ότι πρέπει να αφαιρείτε και αυτήν, καθώς μπορεί να μπλοκάρει τους θύλακες στα βλέφαρά σας, προκαλώντας σας από ερεθισμούς και φλεγμονές έως μολύνσεις.

Μια εύκολη και ανώδυνη λύση για τέτοιες νύχτες είναι να έχετε ένα πακέτο με μαντηλάκια ντεμακιγιάζ στο κομοδίνο σας για τη γρηγορότερη δυνατή αφαίρεση του μακιγιάζ πριν κλείσετε τα φώτα. Μπορεί να μην καταφέρετε να εξαφανίσετε κάθε ίχνος του, ωστόσο θα επιτρέψετε στο δέρμα σας να αναπνεύσει λιγάκι παραπάνω.

Πνευματικά δικαιώματα 2024 © ADELCO. Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Σχεδιασμός & Υλοποίηση: ClickMedia