Αιτίες του στρες… που δε φαντάζεστε

H Παγκόσμια Ημέρα Υγείας στις 7 Απριλίου είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να ασχοληθείτε με το στρες και τις επιπτώσεις του στην υγεία σας. Το ήμισυ του παντός είναι να βρείτε τί είναι αυτό που σας προκαλεί άγχος. Αν δυσκολεύεστε, τότε πολύ απλά το μυαλό σας πάει μόνο σε προφανείς και αρνητικούς παράγοντες της καθημερινότητάς σας. Γιατί, λοιπόν, να μην αναζητήσετε την πηγή του στρες σας σε κάποια από τις παρακάτω αιτίες;

1. Ο σύντροφός σας. Όσο και αν νομίζετε πως έχετε μια ευτυχισμένη σχέση, ενδέχεται κάποιες μικρές καθημερινές συμπεριφορές του συντρόφου σας να σας νευριάζουν και να συσσωρεύεται σταδιακά μέσα σας αρνητική ενέργεια. Πώς να χτίσετε μια σχέση στην οποία θα αισθάνεστε ήρεμη; Βρείτε ισορροπίες. Περάστε όσο χρόνο χρειάζεστε μαζί, κάντε υποχωρήσεις, συζητήστε και μη ξεχνάτε να αναγνωρίζετε τί αγαπάτε στον άλλο επί καθημερινής βάσεως.

2. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μπορεί να σας βοηθούν να κρατάτε επαφή με άτομα που δε βλέπετε συχνά, ωστόσο, ενδέχεται τα όχι πάντα ευχάριστα νέα που μαθαίνετε για αυτούς να σας επηρεάζουν αρνητικά. Όσο πιο συχνά τα χρησιμοποιείτε τόσο μεγαλύτερη και η φόρτισή σας.

3. Η πολυπραγμοσύνη. Θεωρείτε ότι είστε εξαιρετικά αποδοτικές όταν αναλαμβάνετε 3 δουλειές ταυτόχρονα; Στην πραγματικότητα το μόνο που καταφέρνετε είναι να μειώνεται η παραγωγικότητά σας και να αυξάνεται το άγχος σας. Γι’ αυτό προσπαθήστε να επικεντρώνεστε σε μια εργασία τη φορά και να την κάνετε καλά. Και μην ανησυχείτε. Θα ανακαλύψετε ότι έχετε παραπάνω χρόνο από όσο νομίζατε και για τα άλλα.

Αν εντοπίζετε την πηγή του δικού σας άγχους σε κάποιον από τους παρακάτω τομείς, τότε μη χάνετε χρόνο. Περάστε στη δράση, διορθώνοντας οτιδήποτε περνάει από το χέρι σας και φροντίζοντας να ζητήσετε βοήθεια για τα υπόλοιπα.

Πνευματικά δικαιώματα 2024 © ADELCO. Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Σχεδιασμός & Υλοποίηση: ClickMedia