Πώς να εντάξουμε το λάδι καρύδας στην περιποίησή μας

Ίσως να έχετε ακούσει για το λάδι καρύδας ή ακόμη και να το έχετε ήδη εντάξει στην διατροφή σας. Ξέρετε όμως πως θα μπορούσατε να το χρησιμοποιήσετε με ποικίλους τρόπους στην καθημερινή σας περιποίηση; Εκτός των ενυδατικών ιδιοτήτων του, το λάδι καρύδας έχει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες ενώ ταυτόχρονα καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες του δέρματος. Έρχεται σε στερεή μορφή και λιώνει γύρω στους 21 βαθμούς Κελσίου, οπότε όταν το χρησιμοποιείτε πρέπει να παίρνετε λίγο λίγο και να το λιώνετε ανάμεσα στα χέρια σας. Επίσης, καλό θα ήταν να το προτιμήσετε σε ακατέργαστη μορφή, καθώς μόνο έτσι θα έχει διατηρήσει όλα τα ωφέλιμα συστατικά του, αλλά και την υπέροχη εξωτική μυρωδιά του. Δείτε λοιπόν παρακάτω πώς μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε!

1. Για την αφαίρεση του μακιγιάζ. Εκτός του ότι μπορεί να απομακρύνει ακόμη και την πιο αδιάβροχη μάσκαρα, έχει την ιδιότητα να ελκύει τους ρύπους και το περιττό σμήγμα, ενώ ταυτόχρονα απολυμαίνει ελαφρώς την επιδερμίδα χωρίς να την ξηραίνει. Απλώς βάλτε λίγο ανάμεσα στις παλάμες σας για να ζεσταθεί, απλώστε στο πρόσωπό σας κάνοντας ελαφρύ μασάζ, και αφαιρέστε το ένα βρεγμένο πετσετάκι προσώπου.

2. Για ενυδάτωση προσώπου. Αν η ενυδατική σας κρέμα τελείωσε και δεν έχετε προλάβει να την ανανεώσετε ή αν θέλετε να δοκιμάσετε μια πιο φυσική εναλλακτική, το λάδι καρύδας είναι ιδανικό. Μια ελάχιστη ποσότητα είναι αρκετή. Απλά ταμπονάρετέ το με τις άκρες των δαχτύλων σας στο πρόσωπό σας. Και μην ανησυχείτε αν έχετε λιπαρή επιδερμίδα, το λάδι καρύδας θα την ενυδατώσει χωρίς να σας κάνει να… γυαλίζετε.

3. Για ενυδάτωση του σώματος. Μόλις βγείτε από το ντουζ, μην σκουπιστείτε! Απλά απλώστε το λάδι καρύδας, αντί για λοσιόν ή butter σώματος. Το δέρμα σας θα ενυδατωθεί και ταυτόχρονα η μυρωδιά του μετά θα σας ταξιδέψει σε τροπικούς προορισμούς!

4. Ως μάσκα μαλλιών. Μια φορά την εβδομάδα, πριν λουστείτε, απλώστε λάδι καρύδας από τις ρίζες ως τις άκρες των μαλλιών σας και αφήστε τουλάχιστον 20 λεπτά. Τα μαλλιά σας θα λάμψουν και θα μαλακώσουν, ενώ αν διατηρήσετε τη συνήθεια, θα δείτε πως θα μακραίνουν πιο γρήγορα καθώς τροφοδοτεί τις ρίζες τους. Και μην ανησυχείτε, ακόμη κι αν έχετε λιπαρά μαλλιά, ένα καλό πέρασμα με το συνηθισμένο σαμπουάν σας, θα αφαιρέσει κάθε ίχνος λιπαρότητας.

5. Ως leave-in μαλακτική μαλλιών. Μετά το λούσιμο και πριν τα στεγνώσετε, μπορείτε να βάλετε μερικές σταγόνες λάδι καρύδας στις άκρες των μαλλιών σας. Θα μαλακώσετε τις άκρες και ταυτόχρονα θα τις προστατέψετε από την θερμότητα. Αν έχετε μαλλιά που τείνουν να φριζάρουν, μπορείτε να το χρησιμοποιείτε και σε στεγνά μαλλιά, πάλι σε μικρές ποσότητες, καθώς θα τα «συμμαζέψει» χωρίς να τα βαρύνει.

Μη διστάζετε λοιπόν, δοκιμάστε το και θα δείτε πως το λάδι καρύδας δεν έχει θέση μόνοπάνω στον πάγκο της κουζίνας σας, αλλά και πάνω στο μπουντουάρ σας.

 

Πνευματικά δικαιώματα 2024 © ADELCO. Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Σχεδιασμός & Υλοποίηση: ClickMedia