Πώς θα προστατευτούμε από τον καλοκαιρινό ήλιο

Αν και η αντηλιακή προστασία είναι κάτι για το οποίο θα πρέπει να φροντίζουμε όλο το χρόνο, σίγουρα το καλοκαίρι, ειδικά με τον έντονο ελληνικό ήλιο, μας απασχολεί περισσότερο. Η ηλιακή ακτινοβολία είναι άλλωστε ο πρώτος παράγοντας γήρανσης, για να μην αναφερθούμε στις σοβαρότερες περιπτώσεις μελανωμάτων.

Αξίζει λοιπόν να δούμε τι μας συμβουλεύουν και οι δερματολόγοι να κάνουμε, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες:

1. Φοράμε καθημερινά αντηλιακό με δείκτη προστασίας τουλάχιστον 30 στο πρόσωπο και 15 στα σημεία του σώματος που βρίσκονται εκτεθειμένα. Αν βρισκόμαστε στην παραλία ή είμαστε για πολλή ώρα έξω, βάζουμε και στο σώμα μας δείκτη προστασίας από 30 και πάνω. Σημεία που συνήθως ξεχνάμε, στην καθημερινότητά μας, είναι τα αυτιά, ο λαιμός, ο σβέρκος, το στήθος και τα χέρια.

2. Αν πρόκειται να είμαστε πολλές ώρες έξω, ανανεώνουμε το αντηλιακό μας κάθε 2 ώρες, ενώ αν είμαστε στην παραλία, το ανανεώνουμε κάθε φορά που βγαίνουμε από το νερό.

3. Αποφεύγουμε την ηλιοθεραπεία. Μην ξεχνάτε πως ακόμη και με αντηλιακό και βρισκόμενοι σε σκιερά μέρη, μαυρίζουμε!

4. Ενυδατωνόμαστε συνέχεια, πίνοντας τουλάχιστον λίτρα νερό την ημέρα, για να μην αφυδατώνεται το δέρμα μας.

5. Μένουμε σε σκιερά μέρη από τις 10 π.μ. έως τις 4 μ.μ. καθώς οι ακτίνες του ήλιου είναι πιο επικίνδυνες αυτές τις ώρες.

6. Προσπαθούμε, παρά τη ζέστη, να καλυπτόμαστε φορώντας μακριά μανίκια και παντελόνια/φούστες/φορέματα (φυσικά με τα ανάλογα λεπτά υφάσματα που δε θα μας ανεβάζουν περισσότερο την θερμοκρασία), γυαλιά ηλίου και καπέλο, καθώς συχνά ξεχνάμε ότι και το δέρμα της κεφαλής μας χρειάζεται προστασία!

Απολαύστε λοιπόν τις ηλιόλουστες ημέρες που έρχονται με ασφάλεια! Θα δείτε πως στο μέλλον θα ευχαριστείτε τον εαυτό σας!

 

Πνευματικά δικαιώματα 2024 © ADELCO. Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Σχεδιασμός & Υλοποίηση: ClickMedia