Περισσότερο φαγητό, γρηγορότερο αδυνάτισμα!

Η συνεχής δίαιτα και στέρηση θερμίδων δεν εξασφαλίζει και την απώλεια κιλών. Άλλωστε έχει πλέον αποδειχθεί πως οι στερητικές δίαιτες μπορούν να λειτουργήσουν μόνο για σύντομο χρονικό διάστημα, περισσότερο ως ένα «ξύπνημα» του οργανισμού πριν ακολουθήσουμε μια πλήρη και ισορροπημένη διατροφή. Αν λοιπόν βλέπετε πως έχετε σταματήσει να χάνετε κιλά, προτιμήστε να τρώτε πιο πλήρη γεύματα ενώ ταυτόχρονα περιλαμβάνετε ένα πρόγραμμα γυμναστικής στην καθημερινότητά σας.

Παρακάτω θα δείτε μερικές τροφές που θα ενεργοποιήσουν τον μεταβολισμό σας και θα σας βοηθήσουν να ξαναρχίσετε να βλέπετε διαφορά στη ζυγαριά σας!

1. Γκρέιπφρουτ (55 θερμίδες ανά φρούτο): Πλούσιο σε αντιοξειδωτικά που θα μειώσουν τα επίπεδα ινσουλίνης

2. Μήλο (48 θερμίδες ανά φρούτο): Πλούσιο σε φυτικές ίνες, που βοηθούν να νιώθουμε πλήρης για περισσότερο χρόνο.

3. Λιπαρά ψάρια, όπως ο σολομός (περίπου 202 θερμίδες ανά 100γρ): Πλούσιο σε πρωτεΐνη, που θα εξασφαλίσουν την απώλεια λίπους και όχι μυϊκής μάζας.

4. Μαύρο και άγριο ρύζι (211 θερμίδες ανά κούπα): Πλούσιο σε φυτικές ίνες, που βοηθούν στην μείωση των επιπέδων ινσουλίνης.

5. Κανέλα (6 θερμίδες ανά κουτάλι του γλυκού): Δρα ως φυσικός σταθεροποιητής της γλυκόζης στο αίμα.

6. Ελαιόλαδο (126 θερμίδες ανά κουτάλι της σούπας): Τα μονοακόρεστα λιπαρά όπως το ελαιόλαδο, μπορούν να βοηθήσουν τον οργανισμό να κάψει θερμίδες.

7. Γιαούρτι, χαμηλών λιπαρών (103 θερμίδες ανά κούπα): Πλούσιο σε πρωτεΐνες και ασβέστιο. Βοηθά το λίπος να καίγεται γρηγορότερα.

8. Καυτερές πιπεριές (18 θερμίδες ανά πιπεριά): Η καψαϊκίνη που βρίσκεται στις καυτερές πιπεριές βοηθά στη γρηγορότερη καύση του λίπους

9. Αμύγδαλα (6 θερμίδες ανά αμύγδαλο): Πλούσιο σε μονοακόρεστα λιπαρά. Μειώνουν το αίσθημα της πείνας.

10. Μπρόκολο (185 θερμίδες ανά ένα μεσαίο μπρόκολο): Πλούσιο σε ασβέστιο και βιταμίνη C που βοηθούν στην ενεργοποίηση του μεταβολισμού.

11. Σκόρδο (4 θερμίδες ανά σκελίδα): Βοηθά στο έλεγχο του επιπέδου των λιπιδίων στο αίμα.

12. Πιπερόριζα – Τζίντζερ (2 θερμίδες ανά κουτάλι του γλυκού): Μειώνει την αίσθηση πείνας και βοηθά στην πέψη.

13. Μαύρη σοκολάτα – τουλάχιστον 60% κακάο (10 θερμίδες ανά κυβάκι): Μειώνει τα επίπεδα των ορμονών του στρες που παρακινούν τον οργανισμό να αποθηκεύει λίπος.

14. Φασόλια (225 θερμίδες ανά κούπα): Πλούσια σε πρωτεΐνες και αδιάλυτες φυτικές ίνες.

15. Αβοκάντο (320 θερμίδες ανά φρούτο): Πλούσιο σε μονοακόρεστα λίπη, φυτικές ίνες και βιταμίνες που ενεργοποιούν τον μεταβολισμό.

16. Βρώμη (68 θερμίδες ανά 100γρ): Κρατάει χαμηλά τα επίπεδα της ινσουλίνης αποτρέποντας την αποθήκευση λίπους.

Συμπεριλάβετε λοιπόν αυτές τις τροφές στην καθημερινή σας διατροφή και φυσικά πίνετε αρκετό νερό! Έχετε τα προϊόντα της φύσης με το μέρος σας!

 

Πνευματικά δικαιώματα 2024 © ADELCO. Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Σχεδιασμός & Υλοποίηση: ClickMedia