Πόσο μπορούν να σας ωφελήσουν τα καυτερά φαγητά;

Όσοι αγαπούν τα πικάντικα θα σας πουν πως είναι εθισμένοι στη γεύση τους και την αίσθηση που τους αφήνουν. Ωστόσο, υπάρχει και κάτι άλλο που ίσως να μην το γνωρίζουν, αλλά είναι ακόμα πιο σημαντικό: είναι εξαιρετικά υγιεινά. Το λέει και η επιστήμη!

1. Βοηθούν στην καύση των θερμίδων. Φαίνεται πως ο ιδρώτας που χύνετε, όταν τα καταναλώνετε είναι για καλό σκοπό. Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στους New York Times, οι καυτερές τροφές αυξάνουν κατά 8% τις καύσεις. Εν ολίγοις, το γεγονός πως ο οργανισμός σας έρχεται αντιμέτωπος με φαγητά που καίνε τόσο, αναγκάζει το μεταβολισμό σας να δουλέψει γρηγορότερα.

2. Προστατεύουν την καρδιά. Διάφορες επιστημονικές μελέτες αποδεικνύουν κατά καιρούς πως οι χώρες, των οποίων η εθνική κουζίνα έχει καυτερά πιάτα, παρουσιάζουν χαμηλότερα ποσοστά εμφραγμάτων, σε σχέση με όσες έχουν πιο ήπιες γεύσεις. Ειδικότερα η κατανάλωση καυτερής πιπεριάς φαίνεται να εξουδετερώνει την επίδραση της κακής χοληστερίνης στον οργανισμό, καθώς και να καταπολεμά τις φλεγμονές, δηλαδή έναν από τους παράγοντες που μπορεί να οδηγήσουν σε καρδιακή προσβολή.

3. Ελαττώνουν τον πόνο. Η καψαϊκίνη, συστατικό των πικάντικων τροφών, μπορεί να περιορίσει συγκεκριμένα σήματα που στέλνουν τα νευρικά κύτταρα στον εγκέφαλό σας, απαλείφοντας κάθε ίχνος πόνου που μπορεί να αισθάνεστε.

4. Είναι θρεπτικά. Η συχνή κατανάλωση καυτερής πιπεριάς είναι ένας σίγουρος τρόπος να λαμβάνετε την συνιστώμενη ποσότητα θρεπτικών συστατικών, αφού περιέχουν πολλές βιταμίνες, όπως A και C, καθώς και αρκετά σημαντικά μέταλλα.

5. Μειώνουν το στομαχόπονο. Είναι αλήθεια πως τα πικάντικα πιάτα μπορούν να ελαττώσουν την παραγωγή γαστρικών οξέων, να περιορίσουν τη στομαχική αιμορραγία και να ρίξουν τις πιθανότητες να πάθετε έλκος στομάχου κατά 53%.

Μήπως τώρα αλλάξατε γνώμη για οτιδήποτε καυτερό; Δε μένει παρά να αρχίσετε να βάζετε συχνότερα «φωτιά» στη μαγειρική σας!

Πνευματικά δικαιώματα 2024 © ADELCO. Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Σχεδιασμός & Υλοποίηση: ClickMedia