Οι καλύτερες τροφές κατά το θηλασμό

Ως νέες μανούλες σίγουρα έχετε κατατοπιστεί ως προς το τί δεν πρέπει να καταναλώνετε κατά τη διάρκεια του θηλασμού όπως, νωρίτερα, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Άλλωστε ο γιατρός σας αλλά και οι οδηγοί για νέες μαμάδες είναι αρκετά «αυστηροί» σε αυτόν τον τομέα! Ξέρετε όμως τί μπορεί να βοηθήσει ακόμη περισσότερο εσάς αλλά και το μωράκι σας; Ας δούμε παρακάτω!

-Σολομός: Τα ωμέγα λιπαρά που βρίσκοντα στα λιπαρά ψάρια βοηθούν στην ανάπτυξη του νέου εγκεφάλου του μωρού. Προτιμήστε τον φρέσκο και προσπαθήστε να καταναλώνετε μία μερίδα 2 φορές την εβδομάδα.

-Στραγγιστό γιαούρτι: Η πρωτεΐνη βοηθά και εσάς και το μωρό σας, ενώ το επιπλέον ασβέστιο συμβάλει στην ανάπτυξη του σκελετού του. Παράλληλα το στραγγιστό γιαούρτι έχει λιγότερη λακτόζη από το απλό, οπότε αποφεύγετε τα συμπτώματα της πιθανής δυσανεξίας στα γαλακτοκωμικά προϊόντα που μπορεί να έχει.

-Άπαχο μοσχάρι και κοτόπουλο: Αυτό είναι κυρίως προς όφελος της θηλάζουσας μαμάς, καθώς αυτό το κρέας περιέχει βιταμίνες του συμπλέγματος Β, καθώς και αρκετές πρωτεΐνες και καλές θερμίδες που θα βοηθήσουν ώστε έχετε αρκετή ενέργεια.

-Όσπρια: Πλούσια σε φυτικές ίνες, κάλιο και πρωτεΐνη, σας δίνουν αρκετή ενέργεια και σας κρατούν χορτασμένες για αρκετή ώρα!

-Προϊόντα ολικής άλεσης: Βρώμη, δημητριακά, ζυμαρικά και ψωμί ολικής άλεσης θα παρέχουν σε εσάς και το μωρό σας με ακόμη περισσότερο φολικό οξύ, βιταμίνες, φυτικές ίνες και σίδηρο.

-Νερό: Φυσικά δεν μπορούσαμε αν μην αναφέρουμε το νερό. Η θηλάζουσα μητέρα πρέπει να μένει συνεχώς ενυδατωμένη. Άλλωστε το νερό είναι η βάση του μητρικού γάλακτος! Καλό θα ήταν να πίνετε ένα μεγάλο ποτήρι νερό κάθε φορά που θηλάζετε.

Γενικά, να θυμάστε πως πρέπει να έχετε ένα πλούσιο και ολοκληρωμένο διαιτολόγιο που να αποτελείται κυρίως από φρέσκες τροφές που θα οφελήσουν και τον δικό σας οργανισμό αλλά και τον οργανισμό του μωρού σας που αναπτύσσεται μέσω και της δική σας διατορφής.

Πνευματικά δικαιώματα 2024 © ADELCO. Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Σχεδιασμός & Υλοποίηση: ClickMedia