Σημάδια αφυδάτωσης

Έχετε ακούσει αυτό που λένε, ότι αν φτάσεις στο σημείο να διψάς τότε είσαι ήδη αφυδατωμένος; Το νερό είναι το σημαντικότερο στοιχείο στον οργανισμό μας και τα περισσότερα από τα μικροπροβλήματα στην καθημερινότητά μας, όπως χαμηλή ενέργεια, φουσκώματα κα, θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν απλά και μόνο αν ενυδατωνόμασταν σωστά! Χρειαζόμαστε περίπου 0.25l-0.35l ανά κιλό σωματικού βάρους. Υπάρχουν πολλοί τρόποι που μας δείχνει το σώμα μας ότι χρειάζεται περισσότερο νερό, ας δούμε μερικούς!

1. Ξηρό δέρμα: Το δέρμα είναι το μεγαλύτερο μας όργανο, οπότε φυσικά χρειάζεται ενυδάτωση και μας το δείχνει όταν δεν την έχει. Ταυτόχρονα, η έλλειψη νερού, σημαίνει και έλλειψη ιδρώτα που αποβάλει τις τοξίνες, με αποτέλεσμα περισσότερες εξάρσεις από σπυράκια.

2. Πονοκέφαλοι: Μέτριας έντασης πονοκέφαλοι με αδυναμία συγκέντρωσης είναι βασική ένδειξη αφυδάτωσης, ειδικά σε συνδυασμό με άλλα συμπτώματα. Αν πάσχετε από συχνούς πονοκεφάλους, μπορεί να είναι απλά ο τρόπος του σώματός σας να σας πει πως χρειάζεται περισσότερο νερό!

3. Ξηρό στόμα: Αν νιώθετε το στόμα σας ξηρό, τότε είστε σίγουρα ελαφρώς αφυδατωμένοι. Έχετε πάντα μαζί σας ένα μπουκάλι νερό και πίνετε συχνές γουλιές.

4. Πόνοι στις αρθρώσεις: Μπορεί η σωστή ενυδάτωση να μην θεραπεύει την αρθρίτιδα, ωστόσο βελτιώνει αρκετά τα συμπτώματά της. Αν παρατηρείτε κατακράτηση υγρών σε πρησμένα δάχτυλα ή αστραγάλους χρειάζεστε περισσότερο νερό, για καλύτερη κινητικότητα των αρθρώσεων.

5. Ζαλάδα ή ίλιγγος: Όπως και ο πονοκέφαλος, είναι συχνά συμπτώματα έντονης αφυδάτωσης. Βέβαια, μπορεί να υποδεικνύουν επίσης και έλλειψη επαρκούς ύπνου, ωστόσο αν συνδυάζονται και με άλλα σημάδια της λίστα, μάλλον πρέπει να πιείτε ένα ποτήρι νερό αμέσως!

6. Υπνηλία ή κούραση: Το σώμα μπαίνει σε κατάσταση κατακράτησης νερού όταν βρίσκεται αφυδατωμένο. Για να κρατήσετε υψηλά τα επίπεδα ενέργειάς σας πρέπει να θυμάστε να πίνετε αρκετό νερό και συχνά μέσα στην ημέρα

7. Προβλήματα στην πέψη: Η σωστή ενυδάτωση βοηθά στη σωστή λειτουργία του στομάχου και των εντέρων, καθώς τα βοηθά να παράγουν τα απαραίτητα υγρά για την επεξεργασία της τροφής. Τα συχνά φουσκώματα και οι ενοχλήσεις στο στομάχι και στο έντερο είναι άλλο ένα βασικό σημάδι αφυδάτωσης του οργανισμού!

8. Έχετε απότομες λιγούρες: Αν το σώμα δεν παίρνει αρκετό νερό, τότε θα προσπαθήσει να πάρει τα απαραίτητα υγρά μέσω της τροφής. Αν νιώθετε απότομα πείνα, ειδικά αν η διατροφή σας δε το δικαιολογεί, τότε μάλλον το πρόβλημα δεν είναι τι δεν τρώτε αλλά τι δεν πίνετε!

 

Πνευματικά δικαιώματα 2024 © ADELCO. Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Σχεδιασμός & Υλοποίηση: ClickMedia