Φροντίδα μετά το ντους

 

Πολλές φορές περνάμε τόση ώρα κάνοντας μπάνιο που μόλις βγούμε τρέχουμε να ντυθούμε και να ετοιμαστούμε! Ξεχνάμε συχνά όμως πως οι στιγμές μετά το ντους είναι εξίσου σημαντικές για την ομορφιά μας. Όσο ποιοτικά προϊόντα κι αν χρησιμοποιούμε, αν δεν αφιερώσουμε λίγα παραπάνω λεπτά μετά για να φροντίσουμε το δέρμα μας, τότε πάνε… στράφι! Ας δούμε λοιπόν τις 4 αυτές κινήσεις που πρέπει να μας γίνουν ρουτίνα!

1. Μόλις βγείτε από την ντουζιέρα μη βιαστείτε να στεγνώσετε το σώμα σας τρίβοντας την πετσέτα πάνω σας. Αντίθετα, περάστε την ταμποναριστά πάνω σας. Το δέρμα σας θα σας ευχαριστήσει, αφού λόγω του νερού είναι πιο ευαίσθητο από ό,τι συνήθως, κι έτσι δεν θα το ξηράνετε.

2. Μην παραλείπετε την ενυδατική σώματος. Όσο χαλαρωτικό κι αν είναι το νερό και οι υδρατμοί, αφυδατώνουν το δέρμα μας. Γι’ αυτό, μετά το ντους είναι η καλύτερη στιγμή για να απλώσετε τη λοσιόν, το βούτυρο ή το λάδι σώματος σας, ώστε να ενυδατωθεί ξανά η επιδερμίδα σας!

3. Οι υδρατμοί την ώρα που κάνουμε μπάνιο, ανοίγουν του πόρους μας, οπότε αυτή είναι επίσης η καλύτερη στιγμή για να βάλετε το όποιο σέρουμ ή κρέμα χρησιμοποιείτε στο πρόσωπό σας! Θα απορροφηθούν αμέσως όλα τα ωφέλιμα συστατικά και η επιδερμίδα σας θα λάμψει γρηγορότερα.

4. Για να μην ξεχνάμε τα μαλλιά μας, όσο είναι ακόμη είναι υγρά είναι πολύ πιο ευαίσθητα στο σπάσιμο. Οπότε, πριν τα χτενίσουμε ή πιάσουμε το πιστολάκι, θα πρέπει να βάλουμε λίγο leave-in conditioner ή ξεμπερδευτικό λάδι ή σέρουμ. Έτσι θα είναι λιγότερο επιρρεπή στο σπάσιμο και ταυτόχρονα, μόλις στεγνώσουν θα έχουν φυσική λάμψη!

Πνευματικά δικαιώματα 2024 © ADELCO. Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Σχεδιασμός & Υλοποίηση: ClickMedia