Συμβουλές για εύκολο ξύρισμα ποδιών

Όλες μας γνωρίζουμε πολύ καλά πως το ξύρισμα των ποδιών με ξυραφάκι είναι μια κουραστική και δυστυχώς αναπόφευκτη συνήθεια. Όσες από μας έχουν την οικονομική άνεση να κάνουν μόνιμη αποτρίχωση σε κέντρα αισθητικής δεν έχουν πια αυτό το πρόβλημα! Για όλες τις υπόλοιπες όμως, η αποτρίχωση είναι εβδομαδιαία ίσως και καθημερινή συνήθεια. Κάποιες φορές δυστυχώς προκαλεί σημάδια ακόμη και κοψίματα στο δέρμα εάν οι τρίχες δεν είναι μαλακές.

Παρακάτω θα βρειτε συμβουλές για εύκολο ξύρισμα ποδιών με ξυραφάκι:

1) Το βράδυ πριν ξυριστείτε απλώστε στα πόδια σας ενυδατική κρέμα έτσι ώστε να μαλακώσει το δέρμα και να αποφύγετε ερεθισμούς στο ξύρισμα.

2) Το ξύρισμα καλό είναι να το κάνετε όσο είναι μαλακό το δέρμα σας – δηλαδή κυρίως μετα το μπάνιο.

3) Επίσης βοηθάει να κάνετε απολέπιση πριν το ξύρισμα προκειμένου να βγουν στην επιφάνεια οι κρυμμένες τρίχες και να απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα πάνω στο δέρμα σας. Για να το καταφέρετε αυτό θα πρέπει να προμηθευτείτε ένα scrub σώματος με σαλικυλικό οξύ ή ένζυμα φρούτων.

4) Αντί για αφρό/κρέμα ξυρίσματος χρησιμοποιήστε baby oil, οργανικό λάδι ή μαλακτικό μαλλιών. Με αυτά τα προϊόντα, το ξυραφάκι θα γλιστράει χωρίς να γεμίζει υπολείμματα.

5) Διαλέξτε ένα καλής ποιότητας ξυραφάκι και να το αλλάζετε συχνά. Να προτιμάτε τα ξυραφάκια με πολλές λεπίδες για βαθύτερο ξύρισμα.

6) Πριν ξεκινήσετε το ξύρισμα κοιτάξτε καλά τη φορά των τριχών στα πόδια σας. Ξυρίστε τα πόδια κόντρα στη φορά των τριχών – αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να κάνετε κινήσεις από κάτω προς τα πάνω – γιατί κάποιες τρίχες έχουν οριζόντια και όχι κάθετη φορά.

7) Αν σας ξεφύγει κάποια τρίχα, καλύτερα να την βγάλετε με το τσιμπιδάκι παρά να ξαναπεράσετε το ξυράφι.

Πνευματικά δικαιώματα 2024 © ADELCO. Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Σχεδιασμός & Υλοποίηση: ClickMedia