Περιορίστε τη ζάχαρη… χωρίς στερήσεις

Η Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής που γιορτάζεται στις 16 Οκτωβρίου, είναι μια καλή ευκαιρία για να εξετάσουμε ένα θέμα που απασχολεί τις περισσότερες γυναίκες. Πρόκειται για τη ζάχαρη που όλες μας λατρεύουμε να μισούμε. Υπάρχει άραγε τρόπος να την περιορίσουμε χωρίς, όμως, να μας λείψει; Η απάντηση είναι ναι. Σας παρουσιάζουμε, λοιπόν, το πώς.
1. Διαβάστε τις ετικέτες. Θα εκπλαγείτε διαπιστώνοντας ότι περίπου η μισή ποσότητα ζάχαρης που καταναλώνετε περιέχεται σε αλμυρές τροφές. Γι’ αυτό ψωνίστε προσεκτικά. Συγκρίνετε τις ετικέτες των προϊόντων, διαλέγοντας εκείνα που περιέχουν λιγότερη ζάχαρη. Ο έλεγχος της καθημερινής κατανάλωσης ζάχαρης είναι το πρώτο βήμα για τη μείωση της επιθυμίας σας για γλυκό.

2. «Επενδύστε» στο καλό πρωινό. Ξεκινάτε συχνά την ημέρα σας με μπισκότα και κέικ; Κατ’ αυτόν τον τρόπο, προκαλείτε αυτό ακριβώς από το οποίο θέλετε να ξεφύγετε. Τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα ανεβαίνουν γρήγορα, χαρίζοντάς σας ενέργεια, για να πέσουν απότομα μετά από λίγες ώρες και να σας προκαλέσουν τις γνωστές σας λιγούρες. Ξεφύγετε από αυτόν το φαύλο κύκλο, προτιμώντας ένα ισορροπημένο πρωινό, το οποίο θα συνδυάζει φυτικές ίνες και πρωτεΐνες, όπως αυγά και ψωμί ολικής αλέσεως ή γιαούρτι με φρούτα.

3. Βγείτε έξω. Αν δεν μπορείτε να σταματήσετε να σκέφτεστε το παγωτό που σας περιμένει στην κατάψυξη, δεν έχετε παρά να βάλετε τα αθλητικά σας παπούτσια και να πάτε μια βόλτα. Άλλωστε, η λιγούρα είναι παροδική και αλλάζοντας παραστάσεις θα καταφέρετε να ξεχάσετε στο λεπτό ακόμα και το πιο λαχταριστό γλυκό.

Copyright 2024 © ADELCO. All rights reserved.
Created by: ClickMedia