«Πάλι σχολείο;»

 

Αυτή είναι πιθανότατα η ερώτηση που κάνουν μουτρωμένα όλα τα παιδάκια όταν φτάνει αυτή η εποχή. Το ανέμελο καλοκαιράκι τελειώνει και η καθημερινότητα επιστρέφει. Δείτε λοιπόν μερικές συμβουλές για να προετοιμάσετε τα μικρά σας αλλά και οι ίδιες, αλλά και για να κάνετε την μετάβαση όσο το δυνατόν πιο ομαλή!

1. Αν το παιδάκι σας πηγαίνει για πρώτη φορά σε παιδικό σταθμό, νηπιαγωγείο, σχολείο ή αλλάζετε σχολείο, φροντίστε να επισκεφτείτε πάνω από μια φορά τον χώρο πριν αρχίσουν τα μαθήματα μαζί, ώστε να νιώσει άνετα και ίσως να γνωρίσει τους δασκάλους και το προσωπικό. 2. Ξεκινήστε να ορίζετε ξανά συγκεκριμένη ώρα για ύπνο αλλά και την ώρα που ξυπνάει. Λίγο λίγο θα τη συνηθίσει και όταν θα έχει αρχίσει το σχολείο, δεν θα έχετε ξαφνικά πρωινές γκρίνιες!
3. Προετοιμάστε ένα έγγραφο με το ιατρικό ιστορικό και τις πιθανές αλλεργίες του παιδιού σας και δώστε το στο σχολείο.
4. Βάλτε στο οικογενειακό σας ημερολόγιο τις σχολικές εκδηλώσεις και υποχρεώσεις από νωρίς.
5. Κάντε μια έρευνα, αφού φυσικά συζητήσετε με το παιδάκι σας, σχετικά με εξωσχολικές δραστηριότητες και αθλήματα.
6. Φτιάξτε ένα πλάνο για το ποιος θα πηγαίνει ή θα παίρνει το παιδί από το σχολείο, στην περίπτωση που εσείς δεν μπορείτε.
7. Προετοιμάστε και οργανώστε ένα σημείο, όπου το παιδί σας θα κάνει τις εργασίες του στο σπίτι. Καλό θα ήταν να μην τις κάνει μόνο του στο δωμάτιό του, αλλά σε έναν κοινό χώρο που βρίσκεστε κι εσείς, ώστε αφενός να ελέγχετε την πρόοδό του και αφετέρου να μπορεί να σας ρωτάει για απορίες.
8. Πηγαίνετε μαζί να αγοράσετε την νέα του σχολική τσάντα, τον σχολικό «εξοπλισμό» αλλά και το ταπεράκι και το παγούρι που θα παίρνει το κολατσιό του.
9. Διαλέξτε μαζί τι θα βάλει την πρώτη του ημέρα στο σχολείο και προγραμματίστε τα «σετάκια» για την πρώτη του εβδομάδα.
10. Φτιάξτε ένα πλάνο με υγιεινό κολατσιό για κάθε μέρα που να περιλαμβάνει το γεύμα του, ένα φρούτο ή λαχανικό, μια μικρή λιχουδιά και νερό ή κάποιο άλλο ποτό. Αγοράστε και προετοιμάστε τα υλικά για το κολατσιό του 2-3 ημέρες πριν για όλη την εβδομάδα, ώστε τα οικογενειακά πρωινά σας να είναι ήρεμα και χωρίς άγχος, αλλά και για να βεβαιωθείτε πως θα τρέφεται υγιεινά.

Copyright 2024 © ADELCO. All rights reserved.
Created by: ClickMedia