Για γερή καρδιά μετά τα 30… γυμναστείτε!

Πρόσφατες έρευνες δείχνουν ότι η έλλειψη φυσικής δραστηριότητας, στις γυναίκες, ενδέχεται να επηρεάζει πολύ περισσότερο τις πιθανότητες εμφάνισης καρδιακών νοσημάτων από οποιονδήποτε άλλο παράγοντα, συμπεριλαμβανομένου του καπνίσματος, της παχυσαρκίας και της υπέρτασης.

Ιδιαίτερα οι μεσήλικες γυναίκες που δεν ασκούνται καθόλου κινδυνεύουν κατά 33% περισσότερο από καρδιαγγειακές παθήσεις και κατά 24% οι άνω των 60. Καταλήγουμε, λοιπόν, στο συμπέρασμα πως αν κάθε γυναίκα μεταξύ των 30 και των 80 μπορούσε να ασκείται για 150 λεπτά την εβδομάδα, τότε ένας μεγάλος αριθμός γυναικών παγκοσμίως θα μπορούσε να είχε σωθεί.

Οι ειδικοί τονίζουν ότι το είδος της άσκησης δεν έχει μεγάλη σημασία. Αρκεί η κάθε γυναίκα να παραμένει δραστήρια κατά τη διάρκεια της ζωής της. Ωστόσο, τόσο η αεροβική, όσο και οι ασκήσεις ενδυνάμωσης είναι εξαιρετικά ευεργετικές. Η πρώτη για το καρδιαγγειακό σύστημα και το μεταβολισμό και η δεύτερη για τις μυοσκελετικές λειτουργίες και τη δυνατότητα της γυναίκας να αυτοεξυπηρετείται σε μεγαλύτερες ηλικίες. Εκείνο που καθιστά τη φυσική δραστηριότητα τόσο σημαντική είναι η άμεση σύνδεσή της με μια σειρά άλλων παραγόντων. Για παράδειγμα, η γυμναστική βοηθάει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης, του βάρους και των επιπέδων σακχάρου στο αίμα.

Αν θέλετε, λοιπόν, να κάνετε ένα πράγμα για να προλάβετε τα καρδιακά προβλήματα, αυτό είναι η άσκηση. Kαι ο μοναδικός τρόπος για να το καταφέρετε είναι να την κάνετε μέρος της καθημερινότητάς σας, όπως το βούρτσισμα των δοντιών σας!

Copyright 2024 © ADELCO. All rights reserved.
Created by: ClickMedia