Λεμόνι… σύμμαχος ομορφιάς

Όσο και αν η επιστήμη μπορεί να κάνει θαύματα, η φύση κρύβει θαυματουργά μυστικά, τα οποία δεν πρόκειται ούτε να σας επιβαρύνουν οικονομικά, αλλά ούτε και να σας απογοητεύσουν. Το λεμόνι είναι ένα από αυτά. Οι πολλαπλές του χρήσεις θα σας εκπλήξουν. Δεν έχετε παρά να τις εφαρμόσετε!

1. Καθαρίζει την επιδερμίδα. Πλούσια σε βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά, τα λεμόνια φημίζονται για τις καθαριστικές τους ιδιότητες και κάνουν ακόμα πιο αποτελεσματική την απολέπιση. Απλά κόψτε ένα λεμόνι στα δύο και τρίψτε το στο πρόσωπό σας για 5 λεπτά. Ξεπλύνετε με κρύο νερό και θα δείτε το δέρμα σας ενυδατωμένο και λαμπερό.

2. Εξαφανίζει κοκκινίλες και στίγματα. Μελέτες αποδεικνύουν ότι το οξύ του χυμού τους μειώνει αισθητά τα σημάδια στο δέρμα, ενώ τα έλαια τους διευκολύνουν την απορρόφηση βιταμινών που είναι απαραίτητες για τη γρηγορότερη επούλωση των πληγών. Στύψτε ένα λεμόνι σε βαμβάκι και απλώστε το στο πρόσωπο, πριν ξεβγάλετε με άφθονο νερό.

3. Λευκαίνει τα νύχια. Ρίξτε 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε μια κουταλιά χυμού λεμονιού, για να δημιουργήσετε το μίγμα που θα κάνει τα νύχια σας λευκότερα. Το οξύ του καθαρίζει οτιδήποτε έχει συσσωρευτεί στην περιοχή των νυχιών, ενώ το λάδι ενυδατώνει.

4. Δίνει λάμψη στα μαλλιά. Ο συνδυασμός λίγων σταγόνων λεμονιού και ηλίου αποτελεί κλασικό τρικ ομορφιάς εδώ και αιώνες. Αν θέλετε και εσείς να το δοκιμάσετε, βάλτε σε ένα μπουκαλάκι φρέσκο χυμό λεμονιού και χλιαρό νερό και ψεκάστε με αυτό τα μαλλιά σας. Ύστερα, καθίστε στον ήλιο για περίπου μια ώρα και θα δείτε το χρώμα των μαλλιών σας να ανοίγει.

5. Μαλακώνει τους σκασμένους αγκώνες. Ρίξτε όσο χυμό λεμονιού χρειάζεται σε μαγειρική σόδα, ώστε να μετατραπεί το μίγμα σας σε αλοιφή. Στη συνέχεια τρίψτε με αυτό τους αγκώνες σας μέχρι να γίνει το δέρμα σας λείο. Ξεβγάλτε με νερό και λίγο χυμό λεμόνι και ενυδατώστε την περιοχή χρησιμοποιώντας λοσιόν ή ελαιόλαδο.

Copyright 2024 © ADELCO. All rights reserved.
Created by: ClickMedia