Γιατί τα γόνατά σας πονούν περισσότερο το χειμώνα;

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το πιθανότερο είναι να χρειάζεστε περισσότερο… ήλιο. Το μυστικό βρίσκεται στα ποσοστά της βιταμίνης D, τα οποία αν είναι χαμηλά μπορούν να επηρεάσουν με διάφορους τρόπους τα γόνατά σας.

Πιο συγκεκριμένα, η έλλειψή της δημιουργεί πρόσφορο έδαφος για την εμφάνιση φλεγμονών, οι οποίες με τη σειρά τους αυξάνουν την ευαισθησία στον πόνο. Επίσης, έχει παρατηρηθεί πως συνδέεται και με την αλλοίωση της ποιότητας των οστών. Πρόκειται για μια βιταμίνη εξαιρετικής σημασίας που, όμως, βρίσκεται όλο και συχνότερα σε έλλειψη στους ανθρώπους. Δεδομένου ότι τα ποσοστά της εξαρτώνται άμεσα από την έκθεση στον ήλιο, είναι λογικό ότι όλα τα προβλήματα που συνδέονται με την έλλειψή της κορυφώνονται το χειμώνα, όταν ο ήλιος αραιώνει τις… εμφανίσεις του.

Μια απλή εξέταση αίματος αρκεί για να ελέγξετε και τα δικά σας ποσοστά. Σε περίπτωση που η βιταμίνη D βρίσκεται σε έλλειψη φροντίστε να εμπλουτίσετε τη διατροφή σας με τροφές που την περιέχουν, όπως οι κρόκοι των αυγών, τα γαλακτοκομικά, το βοδινό συκώτι, τα μανιτάρια, ο σολομός, οι σαρδέλες και τα δημητριακά. Αν παρόλα αυτά δεν καταφέρνετε να καλύψετε τις ημερήσιες ανάγκες σας σε βιταμίνη D, τότε μπορείτε να καταφύγετε στα συμπληρώματα διατροφής, λαμβάνοντας πάντα υπόψη το βάρος σας για τη δοσολογία.

Copyright 2024 © ADELCO. All rights reserved.
Created by: ClickMedia