Ανοσοποιητικό σύστημα από σίδερο με σωστή διατροφή

Στις 29 Απριλίου γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Ανοσολογίας . Πρόκειται για έναν ιατρικό κλάδο που εξετάζει τους μηχανισμούς άμυνας του οργανισμού απέναντι σε εξωτερικούς βλαπτικούς παράγοντες. Ας αδράξουμε, λοιπόν, την ευκαιρία για να δούμε ποιά διατροφή μπορεί να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σύστημα των παιδιών μας και να κρατήσει τη γρίπη μακριά.

1. Γιαούρτι. Περιέχει βοηθητικούς μικροοργανισμούς, τα προβιοτικά, τα οποία θωρακίζουν τον παιδικό οργανισμό απέναντι στις αρρώστιες. Θεωρείται πως τα παιδιά που τρώνε τακτικά γιαούρτι μειώνουν κατά 19% τον κίνδυνο κρυώματος, ωτίτιδας και φαρυγγίτιδας.

2. Καρύδια. Πλούσια σε ομέγα-3 λιπαρά οξέα, φαίνεται πως μπορούν να μειώσουν σημαντικά τον αριθμό των λοιμώξεων του αναπνευστικού στα παιδιά.

3. Φρούτα και λαχανικά. Προτιμήστε να τους δίνετε όσα έχουν υψηλότερα ποσοστά βιταμίνης C, όπως πορτοκάλια, φράουλες, πιπεριές, μπρόκολο και γλυκοπατάτες.

4. Άπαχο κρέας. Λόγω των πολλών πρωτεϊνών του ενδυναμώνει τα παιδιά, ενώ ο ψευδάργυρός του συμβάλλει στη μάχη που δίνουν τα λευκά αιμοσφαίρια κατά των λοιμώξεων.

Οι παραπάνω τροφές από μόνες τους, όμως, δε φτάνουν. Τα tips που ακολουθούν θα σας βοηθήσουν να τα εντάξετε με το σωστό τρόπο στην καθημερινή τους διατροφή.

• Ποικιλία προϊόντων. Μην κολλάτε σε μια συγκεκριμένη τροφή που λέγεται πως κάνει θαύματα. Ο συνδυασμός διάφορων λαχανικών, φρούτων, προϊόντων ολικής άλεσης και άπαχων πρωτεϊνών της επιλογής τους θα ενισχύσει ακόμα καλύτερα τον οργανισμό τους.

• Μέτρο. Αν τα ακτινίδια είναι καλά, δε σημαίνει πως πρέπει να τα φάει σε ποσότητα. Η υπερκατανάλωση δε θα καταφέρει να το προστατέψει περισσότερο.

• Ολόκληρα τα τρόφιμα. Φυσικά και ο χυμός πορτοκάλι έχει αρκετή βιταμίνη C, όμως, καλύτερα να φάει ένα ολόκληρο πορτοκάλι που θα του προσφέρει και πολλά άλλα θρεπτικά συστατικά.

Ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές, θα προσφέρετε στο παιδάκι σας μια ισορροπημένη διατροφή και θα θωρακίσετε τον οργανισμό του απέναντι στους ανεπιθύμητους εισβολείς!

Copyright 2024 © ADELCO. All rights reserved.
Created by: ClickMedia