Σπιτικές θεραπείες για το κρυολόγημα

Ήρθε το φθινόπωρο και μαζί του τα πρώτα κρυολογήματα… Είτε από τις απότομες αλλαγές του καιρού, είτε από τον συνωστισμό πίσω στο σχολείο και τους κλειστούς χώρους, οι διάφορες μικροαρρώστιες και γρίπες κάνουν και πάλι την εμφάνισή τους στη ζωή των μικρών μας και, στη συνέχεια, όλης της οικογένειας. Ας δούμε μερικές συμβουλές για να μειώσουμε τα ενοχλητικά συμπτώματα και να τα «διώξουμε» όσο το δυνατόν γρηγορότερο!

1. Ζεστό νερό με λεμόνι, μέλι και κανέλα. Είναι η καλύτερη λύση για κάθε κρυολόγημα! Το λεμόνι έχει αρκετή βιταμίνη C, το μέλι ηρεμεί το λαιμό και η κανέλα ενισχύει τη λειτουργία του μεταβολισμού. Και φυσικά το νερό τα ενυδατώνει!

2. Υγραντήρας. Βοηθά την αναπνοή, και για τον πρησμένο λαιμό και για το αναπνευστικό. Αν δεν έχετε την ανάλογη συσκευή, μπορείτε απλά να βάλετε στο δωμάτιο του μικρού σας, ένα μπολ με ζεστό νερό πάνω στο σώμα του καλοριφέρ για να εξατμίζεται το νερό. Θα μπορούσατε επίσης να βάλετε στο νερό και μερικές σταγόνες από έλαιο ευκαλύπτου και μέντας.

3. Ζεστό μπάνιο. Γεμίστε την μπανιέρα νερό και ρίξτε πάλι μερικές σταγόνες από τα παραπάνω αιθέρια έλαια ή ιωδιούχο θαλασσινό αλάτι και λίγη σκόνη αποξηραμένου τζίντζερ. Θα ηρεμίσουν τους πόνους του πυρετού, θα το χαλαρώσουν και οι υδρατμοί θα βοηθήσουν και την αναπνοή. Για το βράδυ, μπορείτε εναλλακτικά να χρησιμοποιήσετε αιθέριο έλαιο ή κάποιο σαπούνι με λεβάντα.

4. Κάλτσα με ρύζι. Αν πονάει η κοιλίτσα και το στομαχάκι του, εκτός από την ανάλογη πλούσια σε υδατάνθρακες (ρύζι, ψωμί, πατάτες) διατροφή, μπορείτε να γεμίσετε μια καθαρή κάλτσα με ρύζι και να τη βάλετε στο φούρνο μικροκυμάτων για 2-3 λεπτά. Αν έχετε στο σπίτι, μπορείτε μέσα να βάλετε και μερικά κλαράκια αποξηραμένης λεβάντας. Ακουμπήστε την ζεστή κάλτσα στην κοιλίτσα του για να ηρεμήσουν οι συσπάσεις.

5. Ξεκινάμε από τα πόδια! Εκτός από το στήθος και την πλάτη, αλείψτε βράδυ ένα προϊόν τύπου Vicks ή λάδι σώματος με λίγο αιθέριο έλαιο ευκαλύπτου και μέντας στα ποδαράκια του παιδιού σας και βάλτε του χαλαρές κάλτσες για να κοιμηθεί με αυτό και να απορροφηθεί. Βοηθά στην καλύτερη κυκλοφορία των στοιχείων στο σώμα του και ταυτόχρονα η αίσθηση το χαλαρώνει.

Copyright 2024 © ADELCO. All rights reserved.
Created by: ClickMedia