«Νηστεία» για την επιδερμίδα

Μιας που τελευταία μιλάμε συχνά για θέματα νηστείας λόγω εποχής, είναι ευκαιρία να μιλήσουμε και για μια άλλη «νηστεία». Αν η επιδερμίδα σας παθαίνει συχνά κρίσεις… ταυτότητας, και γίνεται ξηρή, λιπαρή ή ευερέθιστη ξαφνικά, τότε συνεχίστε να διαβάζετε!

Η αλήθεια είναι πως οι μεταβολές στην επιδερμίδα μας εξαρτώνται από πολλούς παράγοντες όπως το περιβάλλον, η διατροφή μας, η κατανάλωση νερού και οι ορμόνες μας.

Ωστόσο, αν η επιδερμίδα σας φαίνεται να αλλάζει περισσότερο από το συνηθισμένο και δεν είστε σίγουρη τι την προκαλεί, ίσως αυτό που χρειάζεται είναι μια καλή νηστεία.

Τι πρέπει να κάνετε: Για μία εβδομάδα, μην χρησιμοποιείτε απολύτως κανένα καλλυντικό στο πρόσωπό σας. Και ναι αυτό περιλαμβάνει καθαριστικό, τονωτικές λοσιόν, σέρουμ, κρέμες και προϊόντα μακιγιάζ.

Καθαρίζετε το πρόσωπό σας με χλιαρό νερό και μια απαλή πετσέτα προσώπου κι αν το νιώθετε ξηρό καθαρίστε το χρησιμοποιώντας λάδι καρύδας:

Απλώστε λίγο λάδι καρύδας κάνοντας μασάζ σε όλο το πρόσωπο και στη συνέχεια χρησιμοποιήστε τη βρεγμένη πετσέτα για να το αφαιρέσετε, μαλακά και χωρίς να τρίβετε το δέρμα. Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, προσπαθήστε να τρώτε υγιεινά, αποφεύγοντας τη ζάχαρη όσο μπορείτε, και να πίνετε τουλάχιστον 2 λίτρα νερό την ημέρα.

Πώς λειτουργεί; Η επιδερμίδα έχει το χρόνο σε αυτό το διάστημα να αποβάλει τοξίνες και αλλεργιογόνα, τα οποία ενυπάρχουν σε κάποια καλλυντικά. Έτσι, όταν μετά το πέρας της εβδομάδας εισάγετε σιγά σιγά (ανά 2 ημέρες) τα προϊόντα ομορφιάς σας, θα μπορείτε πιο εύκολα να καταλάβετε τι είναι αυτό που προκαλεί τις διαταραχές στην επιδερμίδα σας και να κάνετε της ανάλογες αλλαγές.

 

Copyright 2024 © ADELCO. All rights reserved.
Created by: ClickMedia