Υγιή μαλλιά και το καλοκαίρι!

Μιλάμε συχνά για την προστασία από τον καλοκαιρινό ήλιο ως προς την επιδερμίδα, ωστόσο αυτό που συχνά ξεχνάμε είναι πως το καλοκαίρι έχει επίπτωση και στην υγεία των μαλλιών μας! Παρατηρείτε κι εσείς τα μαλλιά σας να μένουν ξηρά και αδύναμα μετά το καλοκαίρι, ταλαιπωρημένα από την ήλιο, τον κλιματισμό και τη θάλασσα; Συνεχίστε να διαβάζετε!

1. Όσο μπορείτε καλυφθείτε! Τα καπέλα και οι μπαντάνες δεν προστατεύουν μόνο από την ηλίαση, αλλά προστατεύουν και το δέρμα της κεφαλής από την υπεριώδη ακτινοβολία και από την ξηρότητα που φέρνει ο καυτός ήλιος.

2. Προτιμήστε χαλαρά και άνετα χτενίσματα. Αποφύγετε τα σφιχτά χτενίσματα ειδικά εάν έχετε ξηρά μαλλιά, καθώς σε συνδυασμό με τον ξηρό καιρό οδηγούν σε συχνότερο σπάσιμο της τρίχας.

3. Αποφύγετε το καθημερινό λούσιμο. Γενικά προσπαθείτε να επιμηκύνετε το χρονικό διάστημα ανάμεσα στα λουσίματα, ώστε να βοηθήσετε το δέρμα της κεφαλής να παράγει τα φυσικά έλαια που ευεργετούν την τρίχα.

4. Μειώστε τη ζέστη: Και με αυτό φυσικά εννοούμε να αποφύγετε να στεγνώνετε τα μαλλιά σας με το πιστολάκι στο ζεστό και να τα ισιώνετε συχνά με σίδερο. Ήδη ταλαιπωρούνται από την θερμοκρασία του περιβάλλοντος! Άλλωστε με τον καλοκαιρινό καιρό, στεγνώνουν πολύ πιο γρήγορα φυσικά!

5. Χρησιμοποιείτε leave in conditioner, κατά προτίμηση με αντηλιακή προστασία. Όχι μόνο βοηθάτε την τρίχα να παραμένει υγιής, δυνατή και λαμπερή, αλλά εάν έχετε βαμμένα μαλλιά, προστατεύετε το χρώμα των μαλλιών σας ώστε να διατηρηθεί ακόμη και μετά τις επισκέψεις στην παραλία!

Εσείς δοκιμάσατε το Adelco kids Sun Spray για ευκολοχτένιστα μαλλιά με προστασία από τον ήλιο;

Copyright 2024 © ADELCO. All rights reserved.
Created by: ClickMedia