Καλοκαίρι και κουνούπια

Το καλοκαίρι, μικροί και μεγάλοι, το συνδέουμε με την θάλασσα, τον ήλιο και φυσικά τις πολυπόθητες διακοπές. Αν έπρεπε όμως να πούμε ένα αρνητικό για αυτή την υπέροχη εποχή, δεν θα ήταν άλλο από τα εκνευριστικά έντομα που κάνουν την εμφάνισή τους. Και βέβαια το πιο ενοχλητικό αλλά και επικίνδυνο από όλα είναι το κουνούπι! Από την άλλη, τα περισσότερα εντομοαπωθητικά χώρου δεν είναι κατάλληλα για μικρά παιδιά, κατοικίδια, αλλά και για ανθρώπους σκεπτικούς με τα χημικά συστατικά που περιέχουν. Γι’αυτό λοιπόν, συγκεντρώσαμε κάποιες σπιτικές συνταγές που θα απομακρύνουν φυσικά τους ενοχλητικούς επισκέπτες και από το χώρο σας.

Αρχικά φροντίστε να έχετε σήτες στα παράθυρά και τις μπαλκονόπορτές σας και αν έχετε κήπο, να μην ποτίζετε παραπάνω από όσο πρέπει ώστε να λιμνάζουν νερά. Ακόμη και μέσα στο σπίτι, φροντίστε να αλλάζετε συχνά το μπολ με νερό του κατοικίδιού σας και να αδειάζετε τα πιατάκια από τις γλάστρες.

Σε εξωτερικό χώρο μπορείτε να καίτε κλαράκια από δενδρολίβανο ή φασκόμηλο. Επίσης, μπορείτε στο μπαλκόνι σας να έχετε γλάστρες με φυτά όπως λεβάντα, κιτρονέλλα, λεμονόχορτο, βασιλικό, θυμάρι και δεντρολίβανο.

Για εσωτερικό χώρο, στην ειδική «συσκευή» που καίτε αιθέρια έλαια με νερό για να αρωματίζετε το χώρο ή σε κεριά που έχετε ανάψει να προσθέσετε μερικές σταγόνες από: 5 σταγόνες κιτρονέλλα, 5 σταγόνες λεβάντα και 5 σταγόνες γαρύφαλλο ή 5 σταγόνες κιτρονέλλα, 5 σταγόνες λεβάντα και 5 σταγόνες μέντα ή 5 σταγόνες κιτρονέλλα, 5 σταγόνες κέδρο, 2 σταγόνες ευκάλυπτο και 2 σταγόνες δεντρολίβανο. Μια ακόμη λύση, αν και καλύπτει μικρό χώρο, είναι να κόψετε χοντρές φέτες λεμονιού ή μοσχολέμονου και να καρφώσετε πάνω τους μερικά γαρύφαλλα.

 

Copyright 2024 © ADELCO. All rights reserved.
Created by: ClickMedia