Τα οφέλη του ελαιόλαδου… πάνω μας

Στην Ελληνική μυθολογία αναφέρετε το πόσο πολύ το εκτιμούσαν οι Έλληνες και γι’αυτό και όταν επρόκειτο να διαλέξουν μεταξύ της προσφοράς του θεού Ποσειδώνα και θεάς Αθηνάς για να ονομαστεί η πόλη της Αθήνας, διάλεξαν την Αθηνά και την προσφορά του δέντρου της ελιάς που έκανε στην πόλη. Η Ελλάδα είναι ακόμη γνωστή στον κόσμο για το αγνό της ελαιόλαδο το οποίο όχι μόνο χρησιμοποιείται στο φαγητό εδώ και αιώνες αλλά είναι και μυστικό ομορφιάς.

Οι βιταμίνες καθώς και οι πολυφαινόλες που περιέχει το ελαιόλαδο βοηθάει στην αναζωογόνηση των κυττάρων καθώς περιέχει μεγάλη ποσότητα αντιοξειδωτικών – σε αντίθεση με άλλα έλαια και λίπη. Το ελαιόλαδο περιέχει μικροστοιχεία τα οποία βοηθούν στην αντιμετώπιση χρόνιων παθήσεων και αποτρέπουν την πρόωρη γήρανση.
Συνταγές ομορφιάς με λάδι στο σπίτι σου:

– Απαλό Δέρμα: ανακάτεψε λίγο ελαιόλαδο με χοντρή ζάχαρη, μέχρι το μείγμα να γίνει παχύρρευστο. Τρίψε απαλά το σώμα σου και ξέβγαλε με χλιαρό νερό.

– Δυνατά νύχια: βούτηξε τις άκρες των δακτύλων σου σε ένα μπολ με λίγο ελαιόλαδο για 10 λεπτά. Επανέλαβε αυτή τη φροντίδα, κάθε φορά που θέλεις να κάνεις μανικιούρ.

– Ανθεκτικά/Λαμπερά μαλλιά: πριν κάνεις μπάνιο, άπλωσε στα μαλλιά σου λίγο ελαιόλαδο. Χτένισέ τα με μία χτένα, ώστε να απλωθεί σε όλα τα σημεία και κάλυψε το κεφάλι με μία πετσέτα για 15 λεπτά.

– Καταπολέμηση Ξηρού Δέρματος: Γέμισε την μπανιέρα με χλιαρό νερό, ρίξε ένα φλιτζάνι ελαιόλαδο και βυθίσου!

– Αναζωογόνηση Δέρματος: βράσε μερικά φύλλα ελιάς και δημιούργησε ένα πλούσιο μείγμα. Κάνε μασάζ σε όλο σου το σώμα.

Copyright 2024 © ADELCO. All rights reserved.
Created by: ClickMedia