Πώς θα κάνετε το σπίτι σας το χειμερινό σας καταφύγιο!

Η χειμερινή περίοδος δεν είναι η ευκολότερη στιγμή του χρόνου. Περνάμε πολύ από το χρόνο μας μέσα στο σπίτι λόγω του καιρού αλλά και των υποχρεώσεών μας. Συχνά αυτό ρίχνει την ψυχολογία μας, καθώς έχουμε ανάγκη εκτός από τον ήλιο και τον καθαρό αέρα, τα χρώματα της φύσης γύρω μας. Ωστόσο, μπορείτε να εκμεταλλευτείτε αυτή την εποχή, για να δώσετε νέο αέρα στο εσωτερικό του σπιτιού σας, χωρίς να χρειαστεί να βάλετε βαθιά το χέρι στην τσέπη. Πώς θα σας φαινόταν, λοιπόν, αυτός ο αέρας να έφερνε τη φύση μέσα στο σπίτι σας; Αν αναρωτιέστε πώς, συνεχίστε να διαβάζετε και θα το ανακαλύψετε.

1. Εκμεταλλευτείτε τους τοίχους. Η τέχνη είναι ο πιο σίγουρος τρόπος να φωτίσετε και να ομορφύνετε τα δωμάτια. Επειδή, όμως, η αγορά ενός πίνακα είναι συνήθως πολυέξοδη υπόθεση, σας προτείνουμε να αγοράσετε ύφασμα που απεικονίζει φρούτα ή λουλούδια, να το κόψετε και να το καδράρετε. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε το ίδιο με τις ωραιότερες φωτογραφίες από τις καλοκαιρινές σας διακοπές!

2. Αλλάξτε κάλυμμα στα μαξιλάρια. Αγοράστε φθηνό ύφασμα με όμορφα μοτίβα από τη φύση ή σε μονόχρωμους γήινους τόνους και φτιάξτε καινούριες μαξιλαροθήκες. Θα αλλάξουν την όψη των καναπέδων σας στο άψε σβήσε!

3. Προσθέστε πράσινες πινελιές. Είναι επιβεβαιωμένο πως τα φυτά μπορούν να βελτιώσουν τη διάθεσή σας και μαζί με αυτήν και τον προσωπικό σας χώρο. Ταυτόχρονα ωφελούν τον αέρα που αναπνέετε μέσα στο σπίτι. Όσο πιο πράσινα, τόσο το καλύτερο! Προτιμήστε τη ζάμμια, το σπαθίφυλλο και το μπέντζαμιν.

4. Πατήστε στα μαλακά. Τα χαλιά που είναι φτιαγμένα από φυσικές ίνες μπορούν να κάνουν οποιοδήποτε δωμάτιο πιο γήινο. Επίσης, η αίσθηση του να περπατάτε σε μαλακές επιφάνειες είναι πάντα ευχάριστη και θα κάνει το χώρο σας ακόμα πιο ζεστό. Ένα χαλί από μαλλί ή από βαμβάκι είναι ό,τι πρέπει!

Και κάπως έτσι θα υποδεχθείτε το χειμώνα με χαμόγελο και θα λαχταράτε να γυρνάτε σπίτι σας στο τέλος κάθε γεμάτης ημέρας.

Copyright 2024 © ADELCO. All rights reserved.
Created by: ClickMedia