Ξηρό δέρμα το χειμώνα; Όχι πια!

Ο χειμώνας είναι μάλλον η δυσκολότερη περίοδος για την επιδερμίδα. Το κρύο, ο αέρας, το ξηρό περιβάλλον των εσωτερικών χώρων με θέρμανση δημιουργούν προβλήματα ακόμη και στις λιπαρές επιδερμίδες, πόσο μάλλον στις κανονικές ή στις λιπαρές. Κάθε επιδερμίδα εκφράζει τα συμπτώματα του περιβάλλοντος που περιγράψαμε διαφορετικά, από έντονη ξηροδερμία μέχρι την εμφάνιση σπυριών και κοκκινίλων. Εκτός λοιπόν από την αλλαγή σε μια πιο «βαριά» και κρεμώδη ενυδατική κρέμα που οι περισσότεροι κάνουμε τον χειμώνα, ας δούμε τί άλλο πρέπει να ακολουθήσουμε ώστε το δέρμα μας να υποφέρει όσο το δυνατόν λιγότερο φέτος!

1. Το πρώτο που πρέπει να θυμάστε είναι πως όταν και όπου η επιδερμίδα εμφανίζει ξηρότητα, αυτό που της λείπει είναι το νερό! Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος, που ακόμη και λιπαρές επιδερμίδες είναι στην πραγματικότητα αφυδατωμένες αυτή την εποχή. Οπότε, πριν βάλετε την πιο λιπαρή κρέμα ή έλαιο που μπορέιτε να βρείτε, πιστεύοντας ότι θα τη διατηρήσετε ενυδατωμένη, θυμηθείτε πρώτον να ψεκάσετε το πρόσωπό σας με κάποιο facial spray ή ιαματικό νερό και δεύτερον να βεβαιωθείτε πως η ενυδατική σας περιέχει όντως αρκετούς ενυδατικούς παράγοντες στα συστατικά της, συμπεριλαμβανομένου του ίδου του νερού, της αλόης και της γλυκερίνης. Με αυτόν το τρόπο θα λειτουργήσουν και καλύτερα τα έλαια που βρίσκονται στις πιο παχύρευστες κρέμες, καθώς θα κλειδώσουν μέσα στην επιδερμίδα σας την υγρασία.

2. Μην ξεχνάτε την απολέπιση! Μπορεί να ακούγεται περίεργο, αλλά όταν η επιδερμίδα είναι ξηρή, έχει ανάγκη από απολέπιση, καθώς απομακρύνονται τα νεκρά κύτταρα και απορροφώνται ευκολότερα οι ενυδατικοί παράγοντες που περιέχονται στην κρέμα σας. Ωστόσο μην το παρακάνετε, μία με δύο φορές την εβδομάδα είναι αρκετές. Και να θυμάστε πάντα να ενυδατώνετε την επιδερμίδα σας μετά την απολέπιση.

3. Αποφύγετε το πολύ κρύο και το πολύ ζεστό νερό. Αυτό ισχύει και για τον καθαρισμό του προσώπου αλλά και του σώματός σας. Μπορεί το καυτό νερό να έχει πολύ χαλαρωτική αίσθηση όταν έξω κάνει κρύο, το μόνο όμως που καταφέρνετε είναι να ξηραίνετε ακόμη περισσότερο το δέρμα σας. Προτιμήστε χλιαρό προς ζεστό νερό, ενώ για τον καθαρισμό προσώπου προσπαθήστε να μην χρησιμοποιείτε πολύ νερό γενικότερα, επιλέγοντας γαλακτώματα καθαρισμού ή νερό μισελέρ όποτε μπορείτε.

4. Αποφύγετε τα πολύ ξηραντικά σαπούνια/αφρόλουτρα. Προτιμήστε ελαφριές κρεμώδεις υφές με ουδέτερο ph που δεν θα διώξουν όλα τα φυσικά έλαια που προστατεύουν την επιδερμίδα.

5. Υγραντήρας: Σκεφτείτε να επενδύσετε σε έναν υγραντήρα, ειδικά για την κρεβατοκάμαρά σας. Η υγρασία στον αέρα είναι πολύ καλή για την επιδερμίδα, και στους κλιματιζόμενους κλειστούς χώρους είναι ελάχιστη. Μάλιστα, όταν κοιμώμαστε και η επιδερμίδα αναδομείται χρειάζεται επιπλέον υγρασία, κάτι που το χειμώνα είναι πολύ δύσκολο. Κάτι άλλο που μπορείτε να κάνετε, ως υποκατάστατο του υγραντήρα, είναι να βάζετε ένα μπολ με νερό πάνω στο σώμα του καλοριφέρ, ώστε αυτό σταδιακά να εξατμίζεται ατά τη διάρκεια της νύχτας.

6. Καταναλώνετε καλά Ω-λιπαρά: Λιπαρα ψάρια όπως ο σολωμός, ο τόνος και η σαρδέλα είναι ιδανικές πηγές. Βοηθούν την επιδερμίδα να απορροφά και να κρατάει την υγρασία και να μένει ενυδατωμένη.

7. Όπως αλλάζετε την περιποίηση του προσώπου, ανάλογα θα πρέπει να διαμορφώνετε και τα προϊόντα του μακιγιάζ σας. Προτιμήστε λοιπόν υγρές και κρεμώδεις υφές που θα δώσουν μια επιπλέον στρώση ενυδάτωσης και δεν θα ξηράνουν επιπλέον την επιδερμίδα όπως οι περισσότερες πούδρες.

8. Βάζετε την ενυδατική σας αμέσως μόλις βγείτε από το ντους. Είτε πρόκειτε για το σώμα είναι για το πρόσωπο, να βάζετε την κρέμα σας αμέσως αφού πλυθείτε καθώς έτσι εγκλωβίζετε μέσα στο δέρμα την απαραίτητη υγρασία.

9. Πίνετε περισσότερο νερό από όσο νιώθετε πως θέλετε. Λόγω της αλλαγής θερμοκρασίας, σε σχέση με το καλοκαίρι, πολλοί δεν καταναλώνουν όσο νερό πραγματικά χρειάζονται γι ανα μένουν ενυδατωμένοι, γτ πολύ απλά δεν διψούν! Μην ξεχνάτε λοιπόν να πίνετε 1,5 με 2 λίτρα την ημέρα για μια σωστά ενυδατωμένη επιδερμίδα.

Copyright 2024 © ADELCO. All rights reserved.
Created by: ClickMedia